ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ У ТРЕЋЕМ КОЛУ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ СА МАЛТЕЖАНИМА: "Делфини" у мислима већ у осмини финала, где их чекају Французи

Ватерполо репрезентација Србије забележила је две сигурне победе у прва два колана Европском првенству у Хрватској.
s
Фото: Марко Радуловић, фото: ВСС/С. Сандић

Прво су у Загребу убедљиво надиграни Израелци, а онда ништа мање убедљиво и Немци. Сутра, у уторак, у последњем колу Ц групе Србија игра са Малтом од 19 часова и апсолутни је фаворит у том дуелу. Иазбраници Уроша Стевановића су већ изборили пласман у осмину финала, а у дуелу са Малтежанима треба да потврде прво место у групи. Ту не би требало да буде већих проблема и овај сусрет ће "делфинима" бити као лакши тренинг. Они су у мислима већ у осмини финала, где из чека ривал из А групе, а то је Француска у среду од 18.30 часова.

Наиме, "триколори" су после пораза од Црне Горе и Хрватске уписали и трећи у дуелу са Шпанијом 9:6 (1:1, 3:2, 3:1, 2:2) и тако завршили последњи у групи. Француска је и разлог зашто је Србија започела ово такмичење у Б дивизији, с обзиром на то да нас је управо та репрезентација елиминисала на прошлом Европском првенству у Сплиту такође у осмини финала.

Марко Радуловић одлично игра на овом првенству и на оба претходна сусрета постигао је по четири гола. Он је истакао да су Немци били најтежи ривал у групи.

- Тај дуел био нам је најбоља припрема за оно што нас чека у наставку, посебно у осмини финала. Немци су добри пливачи, али смо ми одлично контролисали меч. У дуелу са Малтежанима не бисмо требали да иммао већих проблема, као што је био случај и са Израелцима. Ова група нам није проблем, али је увек лепо када се утакмица одради на прави начин. Видећемо када дођу праве утакмице. Уколико све буде како треба у А групи, ривал у осмини финала би нам били Французи - казао је Радуловић.

Малта је лакши противник од Немачке. Велики посао тим којег води црногорски стручњак Милан Ћировић је урадио победом против Израела, првом у групној фази такмичења за ову земљу. Малти је ово пето учешће. Два пута је била последња, једном предпоследња, а у Сплиту 2022. је завршила на 14 месту па је ово сада највећи успех. На дебију у београдској Арени изгубили су од Србије 20:2 а у сећању им је остао податак да су играли пред 12.000 гледалаца.

- Сигурно је да смо бољи тим али овај меч морамо да искористимо и за неке варијанте пред дуеле који следе. Задовољан сам учињеним, наше издање би оценио седмицом или осмицом. Иде како треба, оно право тек почиње – рекао је Виктор Рашовић.

Дебитовао је на Европском првенству у дуелу са Немцима Петар Јакшић. Заиграо је у репрезентацији, први пут са братом Николом и то на Божић.

- Сваки меч је важан. Тако ће бити и са Малтом. Наравно да сам презадовољан учешћем у утакмици, имам подршку и брата и осталих играча. Најважније да иде како треба и надам се наставку добрих резултата - казао је млађи Јакшић.

Г. Маленовић

Ц група

Прво коло: Србија – Израел 22:1, Немачка – Малта 18:13. Друго коло: Малта – Израел 13:11, Србија – Немачка 14:6.

1. Србија        2          2          0          36:7     6

2. Немачка     2          1          1          24:27   3

3. Малта         2          1          1          26:29   3

4. Изреал        2          0          2          12:35   0                     

Уторак

Немачка – Израел (17)

Србија – Малта (19)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести