Ватерполисти убедљиви против Црне Горе, четвртфинале с Италијом

ТОКИО: Ватерполисти Србије савладали су Црну Гору резултатом 13:6 у утакмици последњег петог кола Б групе на Олимпијским играма у Токију.
v
Фото: Tanjug (AP Photo/Mark Humphrey)

Србија је групну фазу такмичења завршила као трећепласирана са скором 3-2 и играће у четвртфиналу против Италије, другопласиране селекције из А групе.

Ривал Црној Гори биће репрезентација Грчке.

Изабраници Дејана Савића сјајно су отворили меч против Црногараца, повели 5:0, а касније мирном игром додатно повећали предност.

Најефикаснији у српском тиму био је Филип Филиповић са три постигнута гола.

Четвртфинале је на програму 4. августа.

Филиповић: Показали смо енергију, хоћемо у борбу за медаље

Свака утакмица на овом турниру била је битна, свака је открила и разоткрила неке ствари, а ова је показала да смо што се тиче приступа и одбране на правом путу, рекао је капитен ватерполиста Србије Филип Филиповић после победе против Црне Горе (13:6).

Нисмо хтели ништа да препустимо случају, од старта. Резултат је у другом плану, видело се да Црна Гора и није хтела да се бори до краја, као што то иначе ради против нас, али то је њихова ствар. Показали смо енергију, имали су играца висе 8-0, тај приступ и ту агресивност желоимо да задржимо у четвртфиналу, истакао је Филиповић у разговору са српским извештацима у Токију.

Четвртфинале ће бити утакмица на све или ништа, за то смо се спремали целог лета, на нама је да се растеретимо максимално психички, физички смо се овом утакмицом добро увели, додао је Филиповић.

Италија? Није битно ко је са друге стране. Са вером у Бога и ове момке хоћемо да уђемо у борбу за медаље, поручио је Филиповић.

Стефан Митровић је истакао да је свака утакмица битна, да се држи ритам, без обзира на то што се знало да се иде у четвртфинале.

Више немамо право на кикс, чекамо четвртфинале, нокаут фазу и то је оно због чега смо дошли. Битно је да држимо одбрану на овом нивоу, ако примимо двоцифрен број голова, биће тешко. Италија је незгодан противник, имамо два дана да се спремимо и даћемо све од себе, поручио је Митровић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести