Ватерполисти Србије поражени од Хрватске на ОИ

Ватерполисти Србије поражени су у дербију четвртог кола Б групе на Олимпијским играма од селекције Хрватске 14:12.
srbija hrvatska
Фото: Tanjug

Ватерполо класик два последња олимпијска шампиона боље су почели Хрвати, повели 5:1, али је Србија узвратила и стигла до 8:8. Ипак, Хрватска је после тога поново направила серију, понајвише захваљујући лошој одбрани српског тима и дошла до победе.

Већ у трећем минуту су наше комшије најавиле победу као својеврсни реванш за пораз у финалу претходних Игара у Рију. Јоковић је два пута погодио, једном Андро Бушље и Хрваска је отишла на три гола предности већ на старту. Србија се у тим тренуцима мучила у нападу, ништа мање и у одбрани, па је Хрватска већ у првој деоници имала 5:1. Некако су Савићеви изабраници успели да на прву паузу оду са два гола минуса (5:3), а онда заиграју у препознатљивом маниру, пре свега у одбрани. Хрватти су затворили су великог ривала на 10 минута без поготка, али то није најбоље искоришћено јер смо "штуцали" у нападу, али смо се и некако догурали до -2 на полувремену (6:4). Трећа четвртина је била најбоља за српски тим, носио је Мандић и стигли смо до изједначења у 24. минуту, али од тада смо стали. Хрватска је крајем треће и почетком последње деонице направила серију 4:0 на крилима Обрадовића и то је било то (12:8). До краја меча "делифини" су само ублажили пораз.

И Србија и Хрватска обезбедили су пласман у четвртфинале. Хрвати ће се борити са Шпанцима за прво место у групи, а Србија за треће са Црном Гором.

Ватерполисти Србије групну фазу завршавају за два дана, утакмицом против Црне Горе, од 7.00 по српском времену.

ХрватскаСрбија 14:12 (5:3, 1:1, 4:4, 4:4)

ТОКИО: Базен, Татстуми центар (Токио). Судије: Мајкл Голденберг (САД), Мајкл Цварт (Холандија).

Хрватска: Бијач, Лончар 1, Врлић, Бушље 1, Мацан, Обрадовић, Милош, Јоковић 4, Гарсија, Вукичевић 1, Букић 3, Фатовић, Марцелић. Селектор: Ивица Туцак.

Србија: Г. Пијетловић, Мандић 1, Дедовић, Ранђеловић 1, Лазић, Д. Пијетловић 1, Рашовић 2, Алексић, Јакшић 3, Филиповић 2, Прлаиновић 1, С. Митровић 1. Селектор: Дејан Савић.

Савић: Лош почетак, још гори крај

„Лош почетак, још гори крај. Против Шпаније 13, сад 14 примљених голова. Време је за аларм, озбиљан аларм“, изјавио је данас селектор ватерполиста Србије Дејан Савић после пораза од Хрватске од 14:12 на Олимпијским играма у токију.

"Стигли смо велики минус, наместили игру, али није било реализације и онда смо им дозволили лаке голове. На крају смо бранили част. Морамо да се тргнемо до наредног меча јер ово сада није добро'', рекао је Савић српским извештачима у Токију.

Српски репрезентативац Душан Мандић истакао је да су Хрвати били бољи и агресивнији.

"Наш напад са играчем више је могао да буде бољи. Број примљених голова је огроман, велике су осциилације. Имамо шансу, у четвртфиналу смо и повратак морамо да наговестимо у мечу са Црном Гором", рекао је Мандић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести