Ватерполисти победили Аустралију, следи Хрватска

У трећем колу групне фазе такмичења на Олимпијским играма у Токију, ватерполо репрезентација Србије победила је данас Аустралију са 14:8 (6:0, 4:1, 1:2, 3:5).
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Браниоци титуле полако подижу форму и после убедљиве победе у другом колу против Казахстана данас је уследило најбоље издања на олимпијском турниру и сигурна победа против Аусталијанаца, који су квалитет показали неочекиваним тријумфом против Хрватске.

С обзиром да смо најстарија екипа на турниру план је очигледно био да се у утакмицу уђе пуном снагом и да се победа осигура много пре краја, како се не би трошило превише енергије. План је остварен на најбољи начин, јер је све било решено већ у првој четвртини, која је завршена резултатом 6:0, а све дилеме су решене до полувремена, када смо имали предност од девет голова.

То је селектору Дејану Савићу омогућило да у наставку мало поштеди најстарије играче, а ни остали нису непотребно трошили снагу, па су Аустралијанци до краја ублажили пораз. Оно што радује је изванредна игра у одбрани и одлична реализација играча више, јер смо са бројчаном предношћу постигли шест голова из седам покушаја. С друге стране, противницима смо дозволили да постигну само два гола из игре, а и то у финишу када је све било решено.

Нашем тиму сада следи дан паузе, а потом класик против Хрватске.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести