Ватерполисткиње Војводин домаћин турнира у Челенџер купу

У Нетањи одређени састави група Еврокупа и Челенџер купа за мушкарце и Челенџер купа за ватерполистикиње. Ватерполисти Партизана, Радничког, Шапца и Валиса добили су ривале у квалификационој рунди Купа Европе. Шабац и Валис ће играти у А групи са Ортиђом, Ноази ла Секом и Динамом из Букурешта. Раднички је у Д групи са Орадеом, Соларисом и Приморјем, док је Партизан у Ф групи у којој су још Савона, Телимар, Дуизбург и Сете.
1
Фото: Ватерполисткиње Војводине, фото: Ф. Бакић

У осталим групама су - Б група: Вашаш, БВСЦ, Лудвисбург, Матаро, Ц група: Солнок, Туркоан, Трст, Екс ан Прованс, Е група: ОСЦ, Паниониос, Хонвед, Ечејде, Вајт Шаркс Хановер, Г група: Барселона, Младост, Аполон, Потсдам и Х група:  Хановер, Приморац, Тераса, Перистери, Панатинаикос. Еврокуп се игра од 21. до 24. септембра и прве две екипе ће се пласирати у даље такмичење.

Ватерполисткиње Војводине и Црвене звезде представљаће Србију у Челенџер купу. Војводина ће од 19. до 22. октобра у Новом Саду бити домаћин и том приликом ће угостити Младост из Загреба, сплитски Јадран, Манчестер и турски ОДТУ. Звезда ће своје мечеве играти у Бугарској, а ривали су јој Сиренс са Малте, португалски Флувиал, британски Отер и бугарска Локомотива. У Чешкој ће играти португалска Бенфика, Хапоел из Израела, турски Измир, шведска Јарфала и домаће Стракоњице. По две најбоље пласиране екипе из сваке групе играће на фајнал-сиксу.

Г. М.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести