ВК ВОЈВОДИНА Стигли Виторовић и Боловић

Није смена руководства Ватерполо клуба Војводина била само пука промена имена на папиру. Од прошлог октобра, када су вођење црвено–белих преузели нови људи, жустро се ради на побољшању стања у клубу и враћању старог сјаја екипи са Слане баре.
 Milan Vitorović ponovo na golu Novosađana Foto: Dnevnik.rs
Фото: Милан Виторовић поново на голу Новосађана Фото: Дневник.рс

На место председника дошао је Драган Ресановић, док је за генералног директора постављен бивши ватерполиста Марко Ћук, који је сезону пре тога управо у капици матичног клуба завршио 20 година дугу играчку каријеру. Један од битних корака новог руководства био је укључивање српских златних олимпијаца у рад Скупштине клуба, па су се тако више ангажовали Бранислав Митровић, браћа Гојко и Душко Пијетловић и Милош Ћук.

Када је реч о такмичарском делу, Војводина се прошле сезоне, а и ове ће, надметала у Триглав регионалној А2 лиги. Састав је за сада претрпео две промене, а челници клуба још увек раде на прелазном року.

– Војводину су напустили голман Филип Филиповић и Марко Радуловић. Њима су истекли уговори и одлучили су да им је у интересу да каријеру наставе у Шапцу, који је прошле сезоне освојио дуплу круну. Шапчани ће играти Регионалну А1 лигу, а пробаће и да изборе пласман у неко од европских такмичења – рекао је  Марко Ћук. 

У Новом Саду ће остати окосница тима, иако их је напустио Филиповић, који је био један од носилаца игре и стуб одбране. За њега је, међутим, већ нађена замена, као и за Радуловића.

– Вратио се из Будве голман Милан Виторовић, а уместо Радуловића из Шапца је дошао Марко Боловић. Са још неким играчима приводимо крају разговоре и то је за сада од новости што се тиче састава.


Масловар координатор

Војводина је позната по својој школи ватерпола у којој су традиционално стасавали репрезентативц. Велики корак урадили су Новосађани довођењем црногорског стручњака Зорана Масловара, који ће се бавити координацијом и систематиком рада свих млађих категорија.

– Поносни смо на овај потез. Зоран је изванредан стручњак с великим искуством. Био је помоћник Петра Поробића, радио је у Русији и Кини, а направио је и успех у Приморцу из Котора. Он ће едуковати тренере, као и млађе категорије. Радимо на томе да поново направимо одличну школу ватерпола, из које ћемо после појачавати први тим – најавио је Ћук.


Дарко Билић остаће шеф стручног штаба и окупиће играче 5. августа.

– Први део ћемо одрадити у Новом Саду. Већ традиционално играмо турнир у Сарајеву па иако још ништа није одлучено требало би да одемо опет тамо. Поред тога, имаћемо пре почетка сезоне спаринге са домаћим и неким страним екипама.

Војводина, која је имала великих финансијских проблема, што је на почетку прошле сезоне скоро довело до штрајка играча и тренера, сада полако стаје на ноге.

– Имамо одличну сарадњу са Градом, који нам је изашао у сусрет у најкритичнијим тренуцима. Финансије се полако решавају, за све је потребно времена и ништа не може преко ноћи да се поправи, али могу само да кажем да се све одвија у позитивном смеру – истакао  је Ћук.

 К. Бугарски

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести