Дејан Станојевић, спортски директор ВК Војводина: Сви морамо да сносимо одговорност и да засучемо рукаве

Криза већ дуже време потреса многе ватерполо клубове, а тој судбини није утекла ни новосадска Војводина која је годинама била позната по врхунском раду и прављењу играча и где су поникли врхунски играчи, освајачи бројних одличја на најважнијим међународним такмичењима.
dejan stanojevic FF-L0127
Фото: Дејан Станојевић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Иако су се нашли у тешкој ситуацији Новосађани су одлучили да заједничким снагама окрену нови лист и покушају да Војводину врате на место које јој с правом припада, како у српском, тако и у европском ватерполу. На Скупштини је изабрана нова управа. Досадашњи генерални директор Коља Лазор поднео је оставку, а на његово место дошао је некадашњи играч Војводине Марко Ћук. Нови председник Управног одбора и клуба је Драган Ресановић. У Управном одбору су остали Мита катић, Зоран Вучковић и Илија калаба, а нови чланови су Ненад Босанчић, Милорад Пејић и Будислав Петровић. Спортски директор остао је Дејан Станојевић, некадашњи тренер и помоћник селектора, те бивши селектор Румуније.

„Промене су биле неопходне и надам се да ће извести клуб из кризе. Важно је да смо сви заједно у том послу и да заједнички тежимо да пронађемо решење. Велика одговорност је на свима нама, при том мислим и на чланове Скупштине, чланове Управног одбора, играче, тренере и пријатеље клуба. Испало је тако да је сва кривица сваљена на једног човека, досадашњег директора Кољу Лазора, али бисмо сви требали да будемо свесни да криица за стање у клубу није само његова. Наиме, онај који гледа само напред, а занемарује прошлост, као и онај који живи само од прошлости не може да ствара продуктивну будућност. Мора да се направи баланс. Клуб има дугу традицију, од 1935. године се заједнички нешто прави и гради и то увек треба да буде део нас, а при том морамо и да гледамо напред“, каже Дејан Станојевић.

Он сматра да је промена дошла у правом тренутку, али и да је велика одговорност на свима.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

„С позиције некога ко је већ тридесетак година у овом клубу желим да се захвалим Кољи Лазору на свему што је до сада урадио за клуб и то не само као генерални директор, већ и као спорти директор, тренер и играч. Све што је радио радио је из најбоље намере, какао би ВК Војводина био бољи клуб. Не можемо да заборавимо да је за време док је он био директор Војводина играла у Лиги шампиона, да су и играчи и тренери почели да добијају веће плате. Сви смо ми били свесни да је клуб из године у годину имао све више проблема и требало би да се и сами запитамо шта смо ми урадили да би ситуација била боља. Зато сматрам да је ова промена која се догодила добар импулс. Пред новом управом је тежак период, али се надам да ће га они заједно са свима нама успешно превазићи.“

Дејан Станојевић сматра да је пред играчима и тренерима велика обавеза, да сви треба да добро засучу рукаве и да се зна шта је чији задатак на путу опоравка клуба.

„Играчима могу да поручим да дају све од себе да врате Војводину на место где припада. Није само један човек крив што смо испали из Регионалне А1 лиге и што последње две године имамо лоше резултате. Шта сте ви урадили по том питању и шта ћете урадити да се ситуација промени? На тренерима је још већа одговорност него на играчима. На њих апелујем да направе играче, да направе екипу. Стално су неке притужбе, неке с правом, неке без права, а оно што ме је заболело је да се приликом изјашњавања у јавности причало да се слабо ради последњих година. Па ко ради са играчима? Зато је време да се престане са разним причама и да се говори једино о ватерполу. Стално се спомиње колико је Војводина имала играча и тренера у репрезентацији, што сада није случај. За то није крива једна особа, већ свако од нас треба да преузме свој део одговорности. Посао тренера је да прави играче и ако је 2011. године Србија у Волосу постала првак света за играче до 20 година са шест играча Војводине и самном коа тренером, зашто то сада не можемо да урадимо. Такође је важно и да сви помогнемо новој управи пуној елана како бисмо вратили клуб тамо где му је место.“

Станојевић поздравља то што ће прослављени репрезентативци, поникли у Војводини, појачати састав Скупштине клуба.

„Војводини треба да буде част да играчи као што су Гојко и Душко Пијетловић, Марко и Милош Ћук, Бане Митровић, Слободан Соро, Никола Рађен, који су освојили све што се може буду чланови Скупштине. Они су показатељ колико се година радило да би се дошло до тога да из нашег клуба поникну освајачи златне олимпијске медаље. Мало је клубова који могу да се подиче да су изнедрили освајаче олимпијских одличја, а камоли још златног, као што је то Војводина. То је наше највеће благо и зато сви заједно морамо да сносимо одговорност и да помогнемо“, закључио је Станојевић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести