Саопштење ВК Војводина: Угрожен углед клуба и спорта

После инцидента током утакмице 11. кола Регионалне А2 лиге између ватерполиста Војводине и Црвене звезде, када је навијач гурнуо судију Марка Матијевића у базен, а утакмица прекинута две секунде пре краја код резултата 7:7, ВК Војводина је издао саопштење:
vk vojvodina FF__3785
Фото: ВК Војводина, фото: Дневник (Ф. Бакић)

“Неодговоран, непримерен и непромишљен чин једног навијача, који је две секунде пре краја утакмице гурнуо судију у базен, бацио је сенку на спортски догађај, на нас као домаћине, али и на спорт у целини.

Као домаћини сусрета, Ватерполо клуб Војводина је предузео све законом прописане мере за одржавање утакмице и у потпуном реду, као и на свим досадашњим утакмицама, прошао је готово цео меч. После инцидента навијача интеревенисало је обезбеђење и изгредника предало полицији, а утакмица је прекинута.

Осуђујући инцидент неодговорног навијача, Ватерполо клуб Војводина се ограђује од немилог догађаја и са жаљењем констатује да овакви поступци, иако нису дело хулигана нити навијачких група, озбиљно угрожавају углед спорта, клубова и спортске јавности у целини, а чињеница да се никада у историји Клуба ништа ни слично није догодило, обавезује на грађење културе фер-плеја и учешћа у спортским догађајима свих актера, па и публике, на примерен и одговоран начин”, каже се у саопштењу.

Навијач Војводине који је починио овај инцидент приведен је у полицију, саслушан и пуштен, а саслушани су и сведоци. Иначе, он је после инцидента отишао у свлачионицу и извинио се судији Матијевићу, рекавши да то није учинио намерно. По дисциплинском правилнику Војводини прети три утакмице не играња на свом базену, новчана казна од 500 до 2500 евра, а меч би требало да буде регистрован 5:0 за Звезду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести