Марко Ћук, нови генерални директор ВК Војводина: Потребно време да станемо на ноге

На крају прошле сезоне коју је одиграо у матичном клубу Војводини, Марко Ћук одлучио је да заврши 20 година дугу каријеру.
marko cuk, dnevnik fbakic
Фото: Марко Ћук, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Лето је провео на Малти где се опробао у улози тренера, а на недавно одржаној Скупштини клуба постављен је на место генералног директора Војводине. Новосадски колектив прошао је у последњих месец дана кроз тежак период, где су и тренери и играчи претили штрајком због неисплаћених плата, па се посегнуло за потребним променама. Драган Ресановић нови је председник клуба, Управни одбор добио је нове чланове, а Марко Ћук је преузео поменуту функцију.

Који су први задаци које сте поставили пред себе?

„Најпре желимо да утврдимо тренутно стање, да видимо колико ко од клуба потражује. Потребно је да стекнемо реалан увид у ситуацију и да анализирамо трошкове у претходном периоду. Први задатак биће да што пре дођемо до стратегије за превазилажење стања у којем се клуб нашао“, истакао је Марко Ћук, који се први пут нашао у улози функционера.

Колико ће ово за Вас бити велики изазов с обзиром на то да сте дошли на позицију генералног директора у тешком тренутку?  

„Ово је неки нови талас у клубу, нови људи пуни енергије и елана. Долазимо из спорта и у сваку мини–битку улазићемо с циљем да победимо. Неће бити лако решити све проблеме и то се неће десити преко ноћи, потребно је доста времена. Ако будемо имали разумевања од свих поверилаца требало би лакше и брже да опоравимо клуб и станемо на ноге. Ако, с друге стране, не буде разумевања поверилаца, тешко да ћемо опстати“

Какву ће тачно улогу имати олимпијци који су поникли у новосадском клубу, Милош Ћук, Бранислав Митровић и Душко и Гојко Пијетловић?

„Они ће бити чланови Скупштине, а идеја, која је потекла од њих четворице, је да пропрате све маркетиншке акције Војводине и да нас због њихове популарности и укључености у рад клуба, разни привредници подрже“, закључио је Марко Ћук.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести