Без договора после састанка већине у Парламенту Црне Горе

ПОДГОРИЦА: У Скупштини Црне Горе вечерас је завршен трећи састанак парламентарне већине, након којег је организатор сусрета, лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић, саопштио да није постигнут договор за превазилажење политичке кризе.
crna gora
Фото: Tanjug/Flickr, ilustracija

“Волео бих да могу да саопштим оптимизам за овај састанак, али не могу. Избор и реконструкција постојеће Владе су опције. Највише је оних који се залажу за реконструкцију, али има и политичких субјеката који су за избор нове Владе”, рекао је Даниловић новинарима после састанка.

Према његовим речима ДФ, СНП и Демос су за избор нове Владе, док су остали за реконструкцију, пренео је ЦдМ.

“Ми смо данас у статусу кво, а то не доноси добро ни Влади ни грађанима. Надам се да ће у данима пред нама представници највећих субјеката разговарати и покушати да приближе ставове. Извесно је да смо сви незадовољни радом Владе на чијем челу је Здравко Кривокапић. Нико од ове владајуће већине није рекао да не би дирао ништа. Кад имате такве ставове, онда је јасно да ћемо морати да променимо нешто”, истакао је Даниловић.

Додао је да је став Уједињене Црне Горе да Влада треба да се реконструише.

Председник Праве Црне Горе Марко Милачиц је при ставу да треба реконструсати ову Владу и да не може да схвати да не постоји жеља за компромисом.

‘‘Ако имамо подељене ставове, просто ми је несхватљиво да се не жели ни ући у процес разговора како би изгледала та реконструисана Влада. То показује да не постоји жеља за компромисом”, казао је.

Посланик Грађанског покрета УРА Милош Конатар је рекао де је УРА против рушења Владе.

‘‘Влада има нашу подршку. Било ко може покренути питање поверења Влади, али ми нећемо бити партнер за то”, рекао је Конатар.

Састанку су присуствовали и председник Скупштине и Демократа Алекса Бечић, генерални секретар Демократа Борис Богдановић, лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић и посланик Покрета за промјене ПзП Бранко Радуловић.

Састанку су се одазвали и председници Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић, Демоса Миодраг Лекић и Праве Црне Горе Марко Милачић, као и представници Грађанског покрета УРА Милош Конатар, Зоран Микић и Зоран Миљанић, као и лидер Радничке партије Максим Вучинић.

ДФ: Без договора због искључивости Бечића и Кривокапића

ПОДГОРИЦА: Демократски фронт саопштио је после данашњег трећег састанка представника парламентарне већине током којег није постигнут напредак у превазилажењу политичке кризе, да премијер Здравко Кривокапић и председник Скупштине Алекса Бечић преузимају одговорност за све што ће се убудуће дешавати.

“На данашњем састанку представника парламентарне већине није дошло до договора о разрешењу парламентарне и кризе у Влади због искључивости Здравка Кривокапића и Алексе Бечића“, наводе из ДФ.

Додаје се да ДФ остаје при непромењеном ставу да је избор нове владе и новог премијера модел за разрешење актуелне кризе, пренео је ЦдМ.

“Здравко Кривокапић и Алекса Бечић, оставши у убедљивој мањини, грчевито бранећи своје фотеље и личне интересе, и не прихватајући правила демократије и понуђени компромис, преузимају одговорност за све што ће се у будућности даље дешавати”, закључују у ДФ-у.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести