Борисов: Влада мора да опстане ради борбе против короне

СОФИЈА: Бугарски премијер Бојко Борисов изјавио је данас да његова влада мора да опстане како би се борила против коронавируса.
bojko borisov
Фото: Tanjug (video)

Борисов је рекао да ће размотрити питање огромне ревизије свог кабинета након гласања о неповерењу наредне седмице, коју владајућа странка може да преживи уз подршку мале популистичке странке и независних посланика, пренео је Ројтерс.

Он је поновио да протести и позиви за одржавање превремениг избора од стране опозиционих Социјалиста и председника Румена Радева поткопавају шансе земље за суочавањем са кризом коју је изазвао корона вирус.

"Пред нама су веома тешки месеци ... Ко од оних на Тргу има више искуства од нас, зна више или може више?", запитао се 61-годишњи премијер након састанка са коалиционим партнерима.

"Требало би да покажемо на гласању да владајућа коалиција има већину у парламенту", истакао је Борисов и додао да би потом, ако желе, све опозиционе странке требало да наведу како виде суочавање са епидемијом и финансијском кризом која долази.

Борисов је данас казао да је тражио од својих министара финансија, унутрашњих послова и економије да се повуку и да се стави тачка на спекулације да су били под утицајем контроверзног медијског магната и бизнисмена из друге политичке странке, али и нагласио да за сада неће прихватити њихове оставке.

На хиљаде Бугара протестује захтевајући оставку владе и државног тужиоца Ивана Гешева због неуспеха да обезбеде владавину закона и прекну везе између званичника и моћних тајкуна у земљи.

У Софији и другим већим градовима широм Бугарске планирани су и данас протести, осми дан заредом.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести