ЦРНИ ПЕТАК ИХ ЗАВИО У ЦРНО Језива трагедија у Пакистану Велики тржни центар у пламену, 11 МРТВИХ, ПЛАМЕН СТИГАО ДО 6. СПРАТА (ВИДЕО)

Једанаест људи је погинуло у великом пожару који је избио у вишеспратном тржном центру у Карачију.
1
Фото: Youtube Printscreen

Градоначелник пакистанске престонице Муртаза Вахаб потврдио је број жртава на налогу на друштвеној мрежи X, додајући да су настрадали пребачени у различите болнице у граду.

- Процес претраге се и даље наставља - додао је Вахаб у објави.

Званичници ватрогасне бригаде наводе да је скоро 50 људи заробљених у тржном центру на прометној градској артерији спасено помоћу две дизалице. Евакуација и даље траје.

Надлежни су додали да је пожар у тржном центру стављен под контролу док је на једном од спратова тренутно у току процес хлађења.

Пожар, који је избио на другом спрату око 7 сати по локалном времену, дошао је до шестог спрата, али није јасно шта га је изазвало.

- Шест повређених се налази у критичном стању - рекли су званичници.

Рауф Хамид, који је спашен из зграде, рекао је за Гео Неwс да су многи људи још заробљени.

- Спасили смо се тако што смо појурили ка сигурној соби. Дим је био толико интензиван да нисмо разумели шта се дешава - рекао је Хамид.

Главни ватрогасни официр Мубин Ахмед рекао је да се зграда тржног центра запалила други пут за последње две године. Ахмед додаје да је због пожара нестало осветљење и да је тада настала паника.

Командир ватрогасне службе Хумајун Кан рекао је да је пожар вероватно изазвао кратки спој.

- Тржни центар није имао систем за гашење пожара. Клима је централизована тако да није било начина да ваздух изађе - додао је Кан.

 

 

 

Курир

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести