Додик: Поштујемо вољу грађана у Бањалуци, али погрешили су

Лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је вечерас да је тужан што је та странка изгубила градоначелничку позицију у Бањалуци
dodik
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

БАЊАЛУКА: Лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је вечерас да је тужан што је та странка изгубила градоначелничку позицију у Бањалуци, истичући да је Игор Радојичић један од најбољих градоначелника које је тај град имао.

''Поштујемо изборну вољу грађана, али мислимо да је то и њихова грешка'', истакао је Додик.

Он је додао да се СНСД не одриче Радојичића и да ће сарадња бити настављена, додајући да Бањалука није добро изабрала јер је Радојичић урадио много за тај град, преноси РТРС.

Додик је честитао грађанима на успешном изборном дану у којем су се придржавали мера и препорука струке донетих у циљу спречавања ширења коронавируса.

Он је нагласио да је СНСД на прошлим изборима освојио 40 начелничких и градоначелничких позиција, а на овима освојио и једно место више.

''Није фер ово што је Бањалука урадила Радојичићу, дефинитивно'', поновио је Додик, који је истако да политика СНСД-а неће бити политика сукоба са новим руководством Бањалуке.

Кандидат опозиционог Покрета за промене (ПДП) за градонацелника Бањалуке Драшко Станивуковић прогласио је раније вечерас победу на локалним изборима.

"Целој РС желим да кажем једну политицку чињеницу - ми смо победили у Бањалуци", рекао је Станивуковић новинартима.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести