Држављани Црне Горе ухапшени у вези са пљачком париске златаре

ПОДГОРИЦА: Два држављанина Црне Горе, старости 44 и 54 године, ухапшени су због сумње да су из златаре у Паризу украли накит вредан између два и три милиона евра.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com
Како преносе француски медији, они су ухапшени дан након пљачке једне од најстаријих златара у Француској "Шоме", у осмом париском арондисману.
Пљачка се догодила у уторак по подне, а мушкарац, који није имао капуљачу, ушао је у луксузну продавницу на Тргу Вандом, око 17 сати и извадио аутоматски пиштољ, преносе подгоричке "Вијести".
Затим је узео накит и побегао на тротинету. У пљачки није било повређених.
Медији преносе да је, како се може видети на снимцима камера, један од ухапшених прво тражио да му запослени покажу накит који је наводно желео да купи. Продавци су накит ставили на послужавник испред њега. Након тога је извукао пиштољ и узео све.
Медији преносе да су пљачкаш и саучесник изнајмили собу у трећем париском арондисману, као и да је полиција пронашла доказе да су аутобусом кренули на пут за Београд.
Њих су данас око 13 сати, у аутобусу на ауто-путу недалеко од границе са Немачком, ухапсили припадници специјалних јединица полиције у Мецу.
Према писању француских медија, код држављана Црне Горе пронађена је велика количина накита који је украден.
Медији, позивајући се на информације из полиције, објавили су да ухапшени од раније нису познати полицији.
EUR/RSD 117.5647
Најновије вести