Француска десница окривила власт за смрт девојчице у Паризу

ПАРИС: Екстремни десничар Ерик Земур окривио је Француске власти за смрт дванаестогодишње девојчице у Паризу, јер је жена која је осумњичена за убиство илегално боравила у Француској.
pariz
Фото: pixabay.com

Како је навео убица, није никад требало да сретне Лолу, која је пронађена мртва пре две седмице у дворишту париске зграде у којој је живела, пише DW.

Крајња десница француске политике, окупљена око Земура, била је утихнула након што је његова партија "Поновно освајање" освојила само четири одсто гласова на изборима у јуну.

Земура су тада подржали екстремни конзервативци као и они којима је Марин Лепен „премекана“, укључујући и њену сестричину Марион Марешал, оцењује DW.

Дахбија Б. (24), која је осумњичена за Лолино убиство, је Алжирка која је пре шест година помоћу студентске визе легално дошла у Француску.

Крајем августа током рутинске контроле на аеродрому је откривено да је њена виза истекла, након чега је добила налог за депортацију.

Дахбија је требало да напусти Француску до краја септембра, али то није учинила као ни хиљаде других миграната.

Министарство унутрашњих послова у Паризу је саопштило да је од почетка године спроведено свега 20 одсто одлука о депортацији.

У Влади кажу да су се до сада концентрисали на депортовање странаца који су починили кривична дела и да Дахбија Б. није до сада била позната полицији.

„Свако ко жели да искористи ово ужасно убиство потпуно непристојна особа", рекао је политиколог Жан-Ив Ками из Фондације „Жан Жорес".

Ками додаје да Француска заиста има проблем са депортацијама које се не спроводе, али да се он може решити само политиком и дипломатијом, а не сејањем мржње и увећавањем породичне туге, преноси DW.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести