И Ципрас и Мицотакис верују у победу

АТИНА: Грчки премијер Алексис Ципрас каже да његова земља и већина њених грађана желе преокрет резултата европских избора, на којима је његова Сириза доживела пораз, док и лидер опозиционе Нове демократије Киријакос Мицотакис такође верује у победу. 
cipras kvadriterala
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

"Учинили смо све да бисмо бринули о немоћнима, радницима, малим и средњим предузећима, младима, пензионерима и зато нам они (опозиција) не опраштају, зато што бринемо о онима који су имали неизвесну перспективу", рекао је Ципрас у Солуну, уочи парламентарних избора, који ће бити одржани у недељу, пише "Катимерини".

Ципрас је опозиционе прваке назвао "лордовима корупције", који су Грчку довели до ивице економског, политичког и етичког банкрота.Додао је да је СИРИЗА успела да земљу извуче из "меморандума о зајмовима".

Са друге стране, лидер конзервативне Нове демократије (НД) Киријакос Мицотакис изразио је уверење да ће победити на изборима у недељу, рекавши да је његова странка "уједињенија и освеженија него икада пре".Он је најавио да ће подићи средњу класу у Грчкој коју су, како је навео, "уништили левичари владајуће СИРИЗА".

"Грчка би раније напустила програме дуговања да није било катастрофалног владања СИРИЗА", истакао је Мицотакис у Атини, додавши да су међународна тржишта већ пружила своје поверење будућој грчкој влади.

Према актуелним анкетама, објављеним последњих неколико дана, опозициона Нова демократија Киријакоса Мицотакиса ужива предност од преко осам одсто код грчких бирача у односу на владајућу Сиризу премијера Алексиса Ципраса.

Превремени парламентарни избори у Грчкој ће бити одржани у недељу 7. јула.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести