Кривокапић најавио просечну плату 2025. од хиљаду евра

БИЈЕЛО ПОЉЕ: Ако се оствари само 50 одсто од онога што смо зацртали, 2025. године просечна плата у Црној Гори ће бити око хиљаду евра, казао је данас председник Владе Здравко Кривокапић на Бизнис форуму у Бијелом Пољу.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen
Црна Гора ће имати један велики пољопривредни комбинат који ће бити целовит, и то на северу, рекао је Кривокапић.
“Нећемо да имамо парцијална решења, имаћемо заокружена решења. Не зато што то прича један премијер, него зато што је то тако свугде у свету. Е од тог света желимо да учимо, сваки проблем који имате је прилика за решење, а ова Влада не бежи од проблема, напротив, имамо добру намеру за добробит ове наше и једине државе”, рекао је премијер, пренела је РТЦГ.
Он је истакао да су људи највећи капитал Црне Горе и да највеће наде треба полагати у расадник природног богаства, али не као што је то радила претходна власт, “изградњом највећег броја малих хидроелектрана, како би задовољили приватне интересе, стављајући воде река у цеви”.
Кривокапић је истакао да у име Владе свима из дијаспоре ''''може да гарантује да је у Црној Гори тренутно нулта корупција''''.
“Да нико, али буквално нико неће моћи да вас рекетира. Ја ћу вам рећи да сам у многим сусретима и са инвеститорима и чак неким амбасадорима добијао та упозорења. Тамо где влада корупција нема среће. Ми желимо друштво у којем ће свако до нас да осети тај бољитак”, казао је премијер.
Први човек Владе је, истичући ''''да је свестан одговорности за први пут изговорене речи'''', обећао да ће, ако ова Влада буде трајала до 2028, то значи два мандата, можда и без њега у фотељи, али која ће имати јасну визију будућности развоја Црне Горе, просечна плата 2025. године бити хиљаду евра, што је дупло више од тренутног просека.
“Пре неколико недеља смо рачунали да ће бити тако, ако се оствари само 50 одсто од онога што смо зацртали. Ако грађанин не осети бољитак онда нема ни демократије, нема ни грађанске Црне Горе, ни еколошке, нити економске. Једино економским развојем можемо да победимо све непријатеље који су се уротили против Црне Горе", поручио је премијер.
EUR/RSD 117.5784
Најновије вести