Кукасти крст урезан на лифту америчког Стејт Департмента

ВАШИНГТОН: Званичници су потврдили данас да је на зиду лифта у Стејт Департменту пронађен урезан кукасти крст, што је покренуло истрагу о томе како је нацистички симбол завршио у седишту америчке дипломатије.
Stejt Department, USA Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen
Портпарол Стејт департмента Џалина Портер саопштила је новинарима да је свастика откривена касно у понедељак и да се државни секретар Ентони Блинкен обратио особљу поводом овог инцидента.
"Овај мрски графит је уклоњен и овај инцидент ће бити истражен. Као што је секретар поручио свим нашим запосленима, ово је апсолутно одвратно, али је то корисно подсећање да антисемитизам није прошлост, да је још сила са којом се срећемо у свету и нажалост и близу наше куће“, рекла је Портер, преноси Ројтерс.
 
 
Она је нагласила да антисемитизму није место у САД, а нарочито му није место у Стејт департменту и саопштила је да америчко министарство тренутно ради на именовању посебног изасланика за борбу против антисемитизма.
Свастику, изворно древни хиндуистички верски симбол, преузела је немачка нацистичка странка, а она је и данас обележје мржње код крајње десничарских снага.
EUR/RSD 117.5784
Најновије вести