МУП РС: Угрожена безбедност Додика и његове породице

БАЊАЛУКА: Министарство унутрашњих послова Републике Српске, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбедности српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације, подигао је обезбјеђење на највиши ниво, речено је Срни у МУП-у Српске,
dodik
Фото: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Из МУП-а РС су нагласили да ће наведене мере остати на снази док потпуно не буду проверене све чињенице у вези са том информацијом, преноси РТРС.

СИПА: Претреси на 28 локација у Српској и Брчко дистрикту

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ заједно са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у склопу оперативне акције "Ира", на подручју Бијељине, Брчко дистрикта, Зворника, Сарајева, Источног Сарајева, Бањалуке и Пала започели претресе стамбених објеката и покретних ствари на 28 локација.

Претреси се врше због сумње на кривична дела организовани криминал, неовлашћени промет дрогама, оружјем и војном опремом, производима двојне намене, те прање новца из Кривичног закона БиХ, као и због кривичних дела примање мита и давање мита у обављању привредне делатности, одавање службене тајне и телесне повреде из Кривичног закона Републике Српске.

Претреси се врше по налозима Суда БиХ под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ уз пружање помоћи полицијских службеника Полиције Брчко дистрикта и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, саопштено је из СИПА.

Аваз: Ухапшено 12 особа, има припадника земунског клана?

У великој акцији припадника Агенције за истраге и заштиту (СИПА) и МУП- Републике Српске ухапшено је 12 особа међу којима су чланови "земунског клана“, пише портал сарајевског Аваза.

Позивајући се на своја сазнања, Аваз пише да је група повезана с криминалцима из Босанске Градишке и Миливојем Ловреновићем Чаругом и додају да међу ухапшенима и припадника земунског клана.

Сви су за комуникацију користили апликацију Скај.

Бањалучки портал Српскаинфо преноси да им је потврђено да полиција птреса имовину Жељка Радовановића Крече у Бијељини.

Реч је, наводе, о особи која је годинама позната полицији по кривичним делима везано за дрогу.

Ухапшени се доводе у везу са групама које се баве међународном трговином дроге, а које су на мети полиције последњиих месеци.

До ових осумњичених је полиција дошла декодирањем апликације Скај, рекао је саговорник портала.

ИЗ СИПА је раније саопштено да се у више градови проводи акција „Ира“ и до сада је претресено 28 локација.

Претреси се врше због сумње на кривична дела организовани криминал, неовлашћен промет дрогама, оружјем и војном опремом те прање новца из Кривичног закона Босне и Херцеговине, као и због кривичних дела примање мита у обављању привредне делатности, одавање службене тајне и телесне повреде из Кривичног закона Републике Српске.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести