НИЈЕ ПИЛА ДОМАЋУ Позната турска водитељка добила отказ због шољице са Старбакс кафом

Награђивана водитељка вести у Турској Мелтем Гунај (45), отпуштена је због појављивања пред камерама националне телевизије ТРТ Хабер са ''Старбакс'' шољицом на столу, што је провокативан чин у претежно муслиманској земљи у којој се компанија са седиштем у Сијетлу сматра произраелском, јавља Њујорк пост.
е
Фото: Pixabay.com

Водитељка  и директор програма отпуштени су одмах након недељног емитовања, саопштио је турски телевизијски конгломерат.

Та медијска компанија са седиштем у Истанбулу саопштила је да „има разумевање за осетљивост турског народа у вези са Газом и да их подржава до краја“, преноси Њујорк пост.

Како се наводи у саопштењу, водитељка и директор информативне емисије су „уклоњени из оправданог разлога“ након што је утврђено да су „поступили супротно овом принципу“.

„Не одобравамо овакав поступак водитељке и директора програма којима су раскинути уговори о раду и најоштрије га осуђујемо", додаје се у саопштењу ТРТ Хабер.

Грађани Турске су последњих недеља бојкотовали Старбакс широм земље након што су пропалестински симпатизери указали на подршку те компаније према Израелу.

Фото: Pixabay.com

Прошле недеље, извршни директор ''Starbaksa'' Лаксман Нарасимхан окривио је погрешно представљање на друштвеним медијима онога за шта се та компанија залаже.

У саопштењу на сајту ''Starbaksa'', Нарасимхан није експлицитно поменуо рат Израела и Хамаса, али је та компанија повезана са низом контроверзи од избијања сукоба у Појасу Газе 7. октобра, што је довело до најаве бојкота, опадања акција и вандализма на неким од преко 16.000 локација ланца у САД, наводи Њујорк пост.

„Многе наше продавнице су биле изложене вандалским инцидентима. Видимо да су демонстранти под утицајем лажног представљања на друштвеним медијима онога за шта се залажемо. Сарађујемо са локалним властима како бисмо осигурали да наши партнери и клијенти буду безбедни“, рекао је Нарасимхан.

У једном од најекстремнијих примера, кафетерија ''Starbaks'' у Сијетлу привремено је затворена након што су пропалестински демонстранти разбили прозоре, офарбали зидове спрејом, исписавши графите „Слободна Газа“ и „Слободна Палестина“ и кредом на поду написали „Уђите ако подржавате геноцид“.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести