Њу Делхи: Хотел постаје болница за судије, јавност гневна

ЊУ ДЕЛХИ: Власти Њу Делхија наредиле су да се луксузни хотел у том граду претвори у здравствену установу за лечење од корона вируса, намењену искључиво судијама Вишег суда и њиховим породицама, што је изазвало гнев грађана индијске престонице, у којој нема довољно кревета или кисеоника за спасавање више стотина људи.
nju delhi, indija, pixabay
Фото: Нју Делхи pixabay.com

Локална влада навела је у обавештењу јавности, објављеном у понедељак увече, да је примила захтев Вишег суда Њу Делхија због наглог пораста броја заражених корона вирусом и да је резервисала 100 соба у хотелу Ашока за чланове Вишег суда.

Како је додала, водећа градска болница управљаће тим објектом, преноси Ројтерс.

Адвокат и портпарол главне опозиционе Конгресне странке Џавир Шергил рекао је да је владина одлука у супротности са правом на једнакост, које је утврђено Уставом Индије, и позвао суд да одбије да има специјални третман.

Њу Делхи је један од најтеже погођених градова корона вирусом током другог таласа пандемије пошто је свака трећа тестирана особа позитивна на вирус.

Болнице одбијају да приме пацијенте јер немају довољно кревета или кисеоника, а град просечно пријављује један смртни случај на свака четири минута.

Индија је на другом месту по броју оболелих од корона вируса у свету, иза САД, са више од 17 милиона случајева корона вируса.

У тој земљи је до сада од последица ове инфекције преминуло 197.894 људи, показују подаци сајта Ворлдометерс.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести