ПЕНЗИОНЕР 34 ГОДИНЕ ЛАГАО ДА ЈЕ СЛЕП ДА БИ ПРИМАО ИНВАЛИДСКУ ПЕНЗИЈУ Ево како је откривен! Мораће све да врати држави

Пензионер из Пијемонта осумњичен је да се 34 године претварао да је слеп и незаконито добијао инвалиднину!
б
Фото: Pixabay.com/ Freepik.rs/ Dnevnik.rs

Мушкарац из околине Торина, који има 84 године, ухваћен је у невиђеној превари кад је полиција открила да се сам креће улицом без помагала за слепе и да чита погребне плакате, али и подиже новац са банкомата.

Истрага је почела пре неколико месеци након пријаве о лажној слепој особи.

Полиција је почела да га прати што је на крају довело до тога да га недавно пријави правосудним органима због кривичног дела тешка превара против државе.

Локални суд наложио је превентивну заплену 90.000 евра које је имао на банковном рачуну и стана у Пијемонту. Ако буде проглашен кривим, мораће да врати сав новац који је примио током 34 године наводног инвалидитета.

На суду су завршила и два лекара који су 2020. године констатовали погоршање његовог стања у правцу потпуног слепила. Пензионер је већ примао новчану накнаду јер је био тешко слабовид, а онда је пре четири године прегледом утврђено да је потпуно слеп.

Исти град у Торину био је поприште сличног инцидента који се догодио пре неколико година кад је други пензионер, који је изгледао потпуно слеп, ишао сам у продавницу и радио у повртњаку где је чак возио и мали комби. Полиција га је такође пратила и открила да застаје да чита погребне плакате на улици.

Блиц/Фанпејџ

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести