Премијер Белорусије примио руску вакцину, осећа се одлично

МИНСК: Премијер Белорусије Роман Головченко примио је руску вакцину против корона вируса и осећа се одлично, саопштила је његова портпаролка Александра Исајева.
korona vakcina lekovi lek pixabay
Фото: pixabay.com

Исајева је изјавила да је Головченко вакцину примио у четвртак, након разговора са руским премијером, и да се осећа одлично, преноси ТАС.

Руски премијер Михаил Мишустин је током састанка са председником Белорусије Александром Лукашенком саопштио да је Головченко одлучио да прими руску вакцину против корона вируса.

Драго ми је да је Роман Александрович Головченко одлучио да прими вакцину данас. Сигуран сам да ће све бити у реду, рекао је Мишустин тада.

Председник Русије Владимир Путин и белоруски председник Александар Лукашенко су се раније договорили да ће Белорусија бити једна од првих земаља у којој ће бити дистрибуирана вакцина против корона вируса "Спутњик В" коју је развио руски институт "Гамалеја".

Осим тога, Белорусија ће учествовати у финалној фази клиничких испитивања ове вакцине, која је 11. августа постала прва регистрована вакцина такве врсте у свету.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести