Преминули полицајац и нападач код Капитола

ВАШИНГТОН: Нападач који се вечерас аутомобилом залетео у барикаде у близини Капитола у Вашингтону, преминуо је услед повреда, када су га полицајци упуцали, пошто је претходно повредио двојицу припадника закона, али је један од полицајаца подлегао повредама, јавио је АП.
Policija SAD, foto: pixabey
Фото: pixabey

Неименовани припадник закона је раније потврдио да је најмање један полицајац повређен ножем.

У првобитном извештају, један од званичника Конгреса и извор из полиције Капитола су рекли за Си-Ен-Ен да се возач залетео у барикаде у близини Капитола, а из аутомобила је изашао са ножем.

Полиција је реаговала и пуцала у возача, који је потом ухапшен и у свесном стању превезен у болницу, као и тешко повређени полицајац.

Убијени полицајац радио 18 година за полицију Капитола

ВАШИНГТОН: Полицајац који је данас убијен у нападу код Капитола идентификован је као Вилијам Били Еванс, који је радио за полицију Капитола претходних 18 година, навела је шефица полиције Капитола.

"Са великом тугом морам да саопштим да је преминуо Вилијам Били Еванс након повреда које је задобио у нападу убице код северне барикаде. Био је члан полиције 18 година, а у службу је ушао 7. марта 2003. године. Наше мисли и молитве су са породицом Еванса", рекла је вршилац дужности шефа полиције Капитола Јоганда Питман, а пренео Си-Ен-Ен.

У раним поподневним часовима по локалном времену, нападач се аутомобилом залетео на полицију и ударио у барикаде близу Капитола, где су били полицајци.

Затим је изашао из возила, извадио нож и њиме нанео повреде барем једном полицајцу, након чега су припадници закона и реда отворили ватру и нанели му смртоносне повреде.

Медији: Нападач са Капитола био пратилац "Исламске нације"

ВАШИНГТОН: Амерички медији јављају да је идентификован нападач на полицију у близини Капитола, док је Ен-Би-Си њуз пренео да је осумњичени био пратилац групе "Исламска нација", али полиција још није потврдила ту информацију.

Како пише ''Њујорк пост'', осумњичени нападач је Ноа Грин (25) из Вирџиније, а себе је описивао на Фејсбуку као "пратиоца Фарахана", лидера групе "Исламска нација", Луиса Фарахана.

У тексту њујоршког листа се додаје да је Грин, судећи према ономе што је писало на Фејсбуку, пролазио кроз тежак период пре него што је његов налог угашен.

"Био сам на правом путу и све што сам планирао се остваривало. Требало ми је много сати, много студирања и вежбе да се одржим у равнотежи док сам доживљавао низ забрињавајућих симптома током пута (верујем да су у питању биле нуспојаве дрога које сам узимао несвесно)", написао је Грин 17. марта.

Он је додао да му је ''пут'' био осујећен.

"Алах ме је изабрао за друге ствари. Кроз живот сам постављао циљеве, остваривао, подизао лествицу, а онда био приморан да жртвујем све то", додао је Грин.

У нападу је убијен полицајац Вилијам Били Еванс, а други полицајац је рањен и пребачен је у болници.

Полиција је у првом обраћању јавности после инцидента саопштила да није реч о терористичком нападу, али и да ће спровести додатну истрагу.

EUR/RSD 117.5618
Најновије вести