Пуповац у Уздољу на комеморацији Србима убијеним након Олује

ЗАГРЕБ: Веће српске националне мањине општине Бискупија организовало је данас у Уздољу комеморацију цивилним жртвама хрватске војно-полицијске операције "Олуја" 1995.
pupovac, tanjug video arhiva
Фото: Milorad Pupovac, foto: Tanjug (Video), arhiva

Председник Српског националног већа (СНВ) Милорад Пуповац поручио је да ће и наредних дана на многим местима на ширем подручју Книна и Далмације бити одржане комеморације невиним цивилним жртвама, с циљем да се оне не забораве, да злочини буду осуђени и да се гради мир између Хрвата и Срба.

"Свако ко мисли да држава може бити оправдање за овакве злочине, тешко греши. Још више греши онај ко мисли да се мир у земљи може градити ако се занемарују оваква страдања и ако се не покаже емпатија", рекао је Пуповац, преноси портал Индеx позивајући се на ТВ Н1.

Он је рекао да је потребна осуда тог злочина, као и да они којима је то посао утврде ко га је учинио.

"Окупљаћемо се с још једним циљем - да страдали не буду повод за мржњу, за било коју лошу мисао о људима који то нису заслужили. Окупљаћемо се у најбољој вери да ћемо поштујући страдање кроз које су прошли наши сународњаци Хрвати и сународњаци Срби створити друштво мира, друштво у којем ћемо затворити ратну књигу, друштво у којем ће људи живети у миру и моћи се окренути будућности", поручио је Пуповац на комеморацији.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести