Трамп: Блумберг несумњиво највећи губитник суперуторка

ВАШИНГТОН: Амерички председник Доналд Трамп оценио је да је највећи губитник избора за демократског кандидата у "суперуторку" несумњиво милијардер Мајкл Блумберг.
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/ Evan Vuči)

"Највећи губитник вечери је несумњиво Мајкл Блумберг. Његови ''политички'' консултанти су га извозали. Седамсто милиона долара бачено. Све што је за њих добио је надимак Мини Мајк и потпуно уништена репутација. Само тако, Мајк", написао је Трамп на Твитеру.

Трамп је на Твитеру прокоментарисао и резултат Елизабет Ворен.

"Елизабет Покахонтас Ворен, други Мини Мајк, је још један губитник вечери. Није успела ни близу да добије ни своју државу Масачусестс. Па, сада може да седне са својим мужем и да попије добро, хладно пиво", написао је Трамп.

Блумерг, који је у кампању уложио 500 милиона долара, у "суперуторку", током којег су гласачи у 14 америчких савезних држава бирали кандидата за председничку номинацију Демократске странке који ће бити ривал председнику Доналду Трампу на изборима у новембру, успео је да победи само у Америчкој Самои, која носи тек шест делегата.

Ројтерс преноси да је бивши потпредседник САД ДЗо Бајден освојио најмање осам великих држава, али да је његов главни ривал, сенатор из Вермонта, Берни Сандерс освојио четири, укључујући и Калифорнију, која има највише делегата.

Парцијални резултати показују да ће Бајден освојити најмање 247 делегата, Сандерс најмање 179, Елизабет Ворен девет, Блумберг осам, а Тулси Габард једно.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести