Турска: Преминуло још 217 људи, највише у једном дану досад

АНКАРА: У Турској је од последњег пресека потврђено 217 нових смртних случајева од последица ковид-19, највише у једном дану од почетка пандемије, саопштио је министар здравља Фахретин Коча.
turska, freeimages
Фото: freeimages

Турски министар је рекао да укупан број смртних случајева од последица ковид-19 у овом тренутку износи 15.531, као и да је у земљи до сада корона вирус потврђен код преко 1,5 милиона људи, а од последњег пресека код још 31.712, преноси Ројтерс.

Анкара је током четири месеца у званичну статистику убрајала само симптоматске случајеве, којих је до сада било 550.000, али су од 25. новембра у број новооболелих урачунати и пацијенти који не показују симптоме болести.

Турски министар здравља је раније саопштио да је Анкара искључила могућност куповине руске вакцине против корона вируса због тога што не испуњава услове "добре лабораторијске праксе", али је данас истакао да да би Турска могла да набави вакцину из ове земље уколико буде испунила све критеријуме Анкаре.

Коча је на данашњој конференцији за новинаре рекао да Турска у наредним данима очекује испоруку вакцине коју је произвела кинеска компанија Синовак Бајотек, као и да је у преговорима око набавке других вакцине у случају да се појави потреба за тим.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести