У Бриселу продужен полицијски час до 1. марта

БРИСЕЛ: Полицијски час у Бриселу, који је на снази од октобра, биће продужен до 1. марта, најавиле су данас локалне власти.
brisel
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Одлука о задржавању полицијског часа између 22 и 6 ујутру у региону главног града Брисела донета је након процене да епидемиолошка ситуација ”остаје забринајвајућа у Бриселу, али и у целој Белгији”.

У Бриселу на снази остају и друге мере које се већ месецима примењују у циљу заустваљања другог таласа Ковид-19 као што су обавезно ношење маски на свим јавним местима, затварање продавница у 20 часова и потпуна забрана рада кафића, ресторана , спортских и културних објеката као и забрана конзумирања алкохола на јавним местима.

"Главни циљ ових мера је заштитити здравље и избегавање, по сваку цену, трећег таласа који би био катастрофа са здравственог, социјалног и економског становишта", поручио је министар председник региона Брисела, Руди Вероврт.

Национални центар за јавно здравље Белгије упозорио је да се у галвном граду и центру ЕУ институција, Бриселу, тренутно бележи највећи пораст броја заражених у земљи, који се дуплира сваке недеље од почетка 2021. године.

На нивоу целе земље, белгисјке власти донеле су одлуку о задржавању тренутних мера затврања у циљу одбране од вируса до 1.марта.

Истовремнео, све више здравствених есперата позивају на затварање граница Белгије како би се избегло преношење новог соја вируса који се појавио у Великој Британијии шири се Европом.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести