Ађани плажу и стазе уредили радним акцијама

АДА: Локална самоуправа Аде, Јавно предузеће за рекреацију „Адица“, ЈКП „Стандард“ и Удружење за заштиту животне средине „Зелентарка“ из Мола су одржали заједничку радну акцију на подручју Рекреационог центра „Адица”.
Plažu i staze uredili radnim akcijama Foto: Studio Dobai Ada
Фото: Плажу и стазе уредили радним акцијама Фото: Студио Добаи Ада

У оквиру акције уз помоћ радних машина посипано је 170 тона туцаника на стазе и на шеталиште, које води на обалу Тисе.

Поново је посута шљака по постојећој трим стази у парку, за шта је  потрошено око 30 тона материјала, а у наредним данима замениће се или санирати справе за вежбање. Волонтери су фарбали стубове за расвету, сакупљали стаклени отпад и остало смеће на овом терену, који је омиљено место за рекреацију житеља Аде и посетилаца са стране..

Радна акција уприличена је и на плажи на Тиси, уз учешће чланова удружења пензионера из Аде и Мола и цивилних организација са подручја две ађанске месне заједнице. Учесници радне акције су поправили оштећене клупе, љуљашке и друге справе на дечијем игралишту.

На реци је постављен нови мол тако да је купачима олакшан приступ води, а на располагању су тушеви и свлачионице. На обали Тисе у Ади је љубитељима камповања омогућен пријатан боравак у кампу у коме има места за постављање око 120 камп приколица и шатора. О кампу бригу води Удружење кампера а поред прикључака за струју, обезбеђено је чување и одржавање подручја кампа које је опремљено неопходном инфраструктуром.

Летња сезона је отворена на базенском комплексу Рекреационог центра „Адица” где су купачима на располагању три базена и други садржаји, а има могућности и за смештај у хостелу „Дом” и преноћишту „Спорт“, где је на располагању 100 постеља.

Улазнице за базене су по лањским ценама, с тим да су сезонске карте за житеље ађанске општине повољније него за госте са стране. Поред тога сви ученици основних школа добили су бесплатне сезонске карте. Бесплатан је улаз на базене и за децу млађу од седам година, међутим, они нису добили бесплатне сезонске карте него њихов пратилац на улазу треба да пружи доказ да је дете становник општине. Понедељком на базен бесплатно могу деца до 14 година и пензионери.

М. Митровић

 

 

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести