Отворена нова спортска балон-хала у Ади

АДА: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствовао је данас у Ади,  заједно са председником Скупштине Војводине Иштваном Пастором, отварању балон–хале у оквиру Рекреационог центра „Адица“, модерног спортског објекта чија је изградња коштала 25 милиона динара.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Милићевић је овом приликом изјавио да је изградња овог објекта још једна потврда одличне сарадње Покрајине са Општином Ада у претходном периоду.

„Заједничким улагањем из покрајинске и општинске касе, и делом из донације из Мађарске реализоване преко Фудбалске академије из Бачке Тополе, Ада је добила изузетан спортски објекат у коме ће сви рекреативци, али и професионални спортисти, моћи да тренирају фудбал у најбољим могућим условима“, казао је Милићевић и додао да ће овај објекат посебно значити најмлађима.

Он је рекао да ће отварање овог објекта обогатити и туристичку понуду општине Ада, јер ће у њему бити организовани фудбалски кампови и турнири, као и тренажни процеси спортских клубова.

„Покрајинска влада је у претходне четири године уложила 1,32 милијарде динара у спортску инфраструктуру широм Војводине“, казао је Милићевић и навео да ниједна локална самоуправа у том сегменту није занемарена.

Он је навео и то да је у развој општине Ада уложено више од 350 милиона динара – у путну инфраструктуру, водоснабдевање, подстицаје пољопривреди, отварање нових радних места и друго. Сва та улагања су допринела томе да Ада остане међу развијенијим општинама не само у Војводини, већ и у целој Србији.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор честитао је свим учесницима у релизацији овог пројекта, који омогућава да се деца током читаве године баве спортом. Он је навео да је балон-хала у Ади део пирамидног система који гради ТСЦ из Бачке Тополе, и који на врху има врхунски фудбал, а на нижим нивоима масовни спорт без ког нема ни врхунског.

„Ова инвестиција је значајна и ван оквира фудбала, јер се деца кроз спорт уче заједништву, припадности екипи и пожртвовању зарад заједничког циља“, казао је Пастор. Он је додао да је идеја да се академски систем спорта установи у Сенти за ватерполо и пливање, у Кањижи је положен камен темељац за академију за рвање, у Ади је у плану академија за рукомет, а на Палићу изградња веслачког центра, а за кошарку у Суботици.

Присутнима су се обратили председник Општине Ада Золтан Билицки, председник Фудбалског клуба АФК из Аде Тамаш Тот и председник Фудбалског клуба ТСЦ Јанош Жембери, а свечаности су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и начелник Севернобанатског округа Никола Лукач.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести