Бањске благодети велнес центра у Ади од августа идуће године

АДА: Радови на изградњи велнес центра у Ади теку предвиђеном динамиком, према уговору склопљеним са извођачем, новосадском фирмом „Бест изградња” ДОО.
1
Фото: Градилиште велнес центра у Ади

У то су се обиласком градилишта уверили председник ађанске општине, Золтан Билицки, његов заменик Зоран Драгин и председник Скупштине општине Ада Атила Бучу.

Извођачи су и за време ванредног стања константно радили, тако да се изградња до сада одвијала без прекида, од отварања градилишта почетком фебруара ове године. Рок за завршетак радова  на изградњи велнес центра површине око 2.800 квадратних метара, чија уговорена вредност је 439,5 милиона динара је је у августу 2021. године. Уговором је прецизирано да се радови морају окончати у року од 550 дана од увођење у посао извођача. Инвеститор је ађанско Јавно предузеће за рекреацију „Адица”, а изградња се реализује средствима општине.

Председник општине Золтан Билицки рекао је да је предвиђени уговорени рок за  изградњу велнес центра обезбеђен банкарском гаранцијом од 200.000 евра, што значи да ће локална самоуправа у случају прекорачења рока бити у могућности да тражи исплату дате банкарске гаранције.

- Истовремено са изградњом објекта, изградиће се и једна термоелектрана, која ће експлотацијом топлотне енергије термалног бунара, између осталог снабдевати и  зграду велнес центра. Паралелна реализација ове две инвестиције омогућава да функционисање велнес центра буде профитабилно. Циљ је да суграђанима створимо могућност за квалитетну разоноду, једном од најзначајнијих инвестиција у области туризма у нашој општини – нагласио је Золтан Билицки.

Изградњом велнес центра туристичка понуда ађанске општине биће знатно унапређена. Како је приликом припреме за градњу и приликом почетка радова истицано, ово је један од најзначајних објеката у историји Аде. Житељима ове општине и гостима са стране биће на располагању квалитетни услови за одмор, рекреацију и разоноду.

Комплекс будућег велнес центра, када почне са радом, ће моћи истовремено да прими 160 посетилаца. Поред базена располагаће финском сауном, парним купатилом и ђакузијем, а гостима ће на располагању бити још играоница за децу и угоститељски садржај. Захваљујући коришћењу термалне воде објекат ће бити енергетски независан, што ће утицати на смењење трошкова.

М. Митровић

Фото: Општина Ада

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести