Активна 32 случаја коронавируса у средњем Банату

ЗРЕЊАНИН: У средњем Банату тренутно су активна 32 случаја коронавируса, саопштено је на седници Савета Средњобанатског управног округа.
f
Фото: Dnevnik.rs

Од тога, шест особа је хоспитализовано, а 26 се налази у кућној изолацији.

Према најновијим подацима, од почетка епидемије у округу је регистрована укупно 401 особа заражена коронавирусом.

„На основу најновијих података Завода за јавно здравље Зрењанин оцењено је да је тренутна епидемиолошка ситуација у средњем Банату под контролом и стабилна“, саопштено је након састанка.

Санитарна инспекција и даље спроводи редовне и појачане контроле примене противепидемиолошких мера у објектима. То чини у координацији са полицијским службама и комуналном инспекцијом.

„Кризни штабови локалних самоуправа настављају да своје наредбе и мере усклађују са прописаним и препорученим мерама републичког Кризног штаба. Оне подразумевају обавезно ношење заштитних маски и ограничено окупљање до 30 особа у затвореном простору, као и поштовање физичке дистанце. И даље је забрањено одржавање свадби и других породичних скупова и славља“, речено је на састанку.

Констатовано је да локалне самоуправе својим деловањем треба да допринесу да тренутно повољна епидемиолошка ситуација и даље потраје и да сви грађани одрже висок ниво одговорности и дисциплинованог понашања, које је до сада давало добре резултате.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести