Апатинским вуковцима признања и награде

АПАТИН: Општинска управа Апатина организовала је традиционални пријем за осам ученика генерације основних и средњих школа и 14 вуковаца који су све разреде школе завршили просечном оценом 5,00. Свечани пријем за најбоље ученике је одржан у великој сали Скупштине општине Апатин
1
Фото: soapatin.org

. Ученици генерације средњих школа награђени су са лаптопом и новчаном наградом од 25 000 динара, а ученици генерације основних школа са по 20 000 динара, док су вуковци добили по 10.000, односно 25.000 динара.

Председник општине Апатин Милан Шкрбић честитао је ђацима на успеху и истакао да у награђенима види будућност и перспективу ове општине.

- Честитам и вама и родитељима што сте најбољи, јер бити најбољи у било чему је велики успех. Желим вам пуно среће у даљем животу и школовању. Надам се да сте као најбољи ус­пели да упишете оно што сте желели- рекао је Шкрбић. - Морам да споменем и похвалим, професоре, и наставнике из ваших школа, а вама да поручим да не заборавите Апатин и да се као образовани стручњаци вратите и помогнете развоју нашег града- поручио је Шкрбић.

Пријему најбољих ученика општине Апатин присуствовала је и заменица Дубравка Кораћ, која је честитала ђацима на изузетним резултатима, пожелела им успешан наставак школовања и уручила заслужене награде.


Апатинска деца уписују се на медицину

Ученица генерације Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Дејана Крајачић рекла је да јој пријем и признање много значи јер се, како је рекла, труд и рад током школовања исплатио.

- Школовање у Апатину ми је протекло мирно и веома лепо. У нашој школи смо имали прилику да се припремимо за упис на факултет, професори су имали слуха за нас, за наше потребе и интересовања. Из наше школе је много мојих вршњака успело да се упише баш на оно што је желело, а доста њих управо на медицину, коју сам и ја одабрала - каже Крајачић.


- Признања и награде су сигурно додатни мотив како би ђаци постигли бољи резултат, уписали жељени факултет и одабрали струку којом намеравају да се баве. Жао ми је што нисмо успели због епидемиолошке ситуације, да као и ранијих година пошаљемо вуковце на путовање - рекла је Кораћ.

Она је додоала да осим ових награда, биће расписан конкурс за општинске стипедије и на тај начин ће помоћи породицама који школују децу ван Апатина.

- Морам да похвалим најбоље ученике и апатинску гимназију која се издвојила са резултатима, јер имају седам вуковаца који су уписали факултете и које ће надам се у наредном периоду и успешно завршити како би се вратили у овај град и допринели његовом развоју- изјавила је Кораћ.

Вања Вербељ из Сомбора овогодишњи је ђак генерације у Техничкој школи са домом ученика у Апатину.

– Није ми било тешко да постанем ученик генерације јер сам учио, радио и пазио на часовима. Волим тај смер и он ми је био занимљив. Имао сам времена и за друштво. Уписао сам Речни саобраћај, односно транспорт на Факултету техничких наука у Новом Саду- каже Вербељ.

        М. Стакић

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести