До септембра Сефкерин добија модеран вртић за 90 малишана

СЕФКЕРИН: Како би сва деца предшколског узраста у Сефкерину имала сигурно место у вртићу, недавно се почело са изградњом објекта који ће, како се мештани и надлежни надају, отворити своја врата до следећег септембра.
с
Фото: Идејно решење

Тиме би нестала листа чекања, на којој је сада око 30 дечјих имена, јер би нови вртић имао простор за укупно 90 малишана од три до шест/седам година.

- Тренутно имамо једну групу од 27 предшколске деце, око десетак малишана иде у Опово, док се за остале са листе чекања родитељи сналазе - каже за „Дневник” директорка вртића „Бамби” Гордана Рајшић.

Нови вртић ће имати три радне собе, два санитарна чвора за децу и један за васпитаче, кухињу, трпезарију, канцеларију и вешерај. Нов простор биће довољно велик и комотан да прими децу и из Опова.

- Сви родитељи из Опова који раде у Београду и Панчеву пролазе кроз Сефкерин и имаће могућност да остављају своју децу код нас, чиме ће се вртић у Опову растеретити - додаје Рајшић.

Са изградњом новог вртића у Сефкерину почело се недавно, за шта је локална самоуправа добила око 35 милиона динара из текуће буyетске резерве Аутономне Покрајине Војводине.

- Сефкерин нам је друго место по величини после Опова и овај вртић има лепо идејно решење, биће модеран, енергетски ефикасан са најквалитетнијим условима - објашњава председник општине Опово Милош Марков.

Вртић тренутно има само темеље и налази се у дворишту основне школе, док ће просторије, које се тренутно користе за предшколце, вратити школи. О важности овакве инвестиције најпре су указали родитељи који су покренули читаву причу потписивањем петиције.

        Л. Радловачки

Пројекат „Фокус на Опово” реализује „ДВП Дигитал”, а суфинансира Општина Опово. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести