Епидемиолошка ситуација у Зрењанину све тежа, апел градоначелника

ЗРЕЊАНИН: Градоначелник Зрењанина Симо Салапура упозорио је данас да је епидемиолошка ситуација у граду све тежа и апеловао на грађане да се сви придржавају прописаних мера заштите.
Zrenjanin/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Он је навео да је Зрењанин данас међу 11 локалних самоуправа у Војводини у којима Институт за јавно здравлље Војводине процењује да је ситуација са коронавирусом ванредна.

"За само један дан бележимо број новозаражених који је у почетку епидемије достизан за месец дана. Више нико није заштићен и још једном апелујем да се сви придржавамо прописаних мера који се првенствено односе на ношење заштитне маске и избегавање непотребних контаката", навео је он у саопштењу на сајту града.

Додао је да је Штаб за ванредне ситуације Града Зрењанина наложио надлежним органима појачано спровођење контроле поштовања мера заштите.

Такође је ангажована градска организација Црвеног крста да постави шатор као привремену чекаоницу испред инфективног одељења зрењанинске Опште болнице, како пацијенти не би на отвореном чекали на ред за преглед, рекао је градоначелник Зрењанина.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести