Градоначелник Зрењанина с представницима „Линглонга”

ЗРЕЊАНИН:  Запошљавање Зрењанинаца и заштита животне средине представљају приоритетне тачке сарадње града Зрењанина и кинеске компаније „Линглоног”, закључено је на састанку градоначелника Симе Салапуре са делегацијом тог кинеског инвеститора.
e
Фото: Youtube Printscreen

Градоначелник је о детаљима реализације пројекта од изузетног значаја за Зрењанин разговарао са менаџерком пројекта Софи Ли и Јао Шуангом, менаџером сектора за људске ресурсе за пројекте у Зрењанину.

Фабрика у Зрењанину, после америчког Охаја, прва је инвестиција „Линглонга” изван Азије, а на јучерашњем састанку закључено је да се изградња комплекса реализује у складу с предвиђеном динамиком, саопштено је из кабинета градоначелника. Истакнуто је и да међу Зрењанинцима влада велико интересовање за запошљавање у кинеској компанији, која је расписала неколико конкурса за пријем инжењера и специјалиста. Циљ „Линглонга” јесте да има припремљен и обучен кадар за покретање производње, а како се градња комплекса буде ближила крају, потреба за бројем радника ће се повећати. Упоредо с тим, наставиће се и сарадња с локалном самоуправом, нарочито у области заштите животне средине.

По завршетку изградње у Зрењанину ће бити отворено 1.200 радних места, Зрењанин и Србија ће годишње приходовати најмање 630 милиона динара, од пореза и других накнада. Градоначелник Салапура истиче да је изузетно важно да поред огромног финансијског бенефита, ова инвестиција у технолошком смислу буде пример заштите животне средине.

-  Састанак је био конструктиван и у складу с нашим настојањима да локална самоуправа буде упозната са свим значајним дешавањима у „Линглонгу”. Импресиван производни комплекс који већ сада у потпуности мења слику наше индустријске зоне у наредном ће периоду чинити својеврсни епицентар градске економије, а са сигурношћу могу да кажем да ће то бити и у знатно ширим размерама - рекао је Салапура после састанка. - Драго нам је што влада значајно интересовање за запослење у овој компанији, али нам је битна и чињеница да „Линглонг” постаје, практично, наш суграђанин и у складу с тим жели да се укључи у друштвено-одговорне акције и доприноси развоју заједнице у којој послује.

Састанку је присуствовао и директор ЈКП „Водовод и канализација”  Предраг Бодирога, јер се разговарало и о систему водоснабдевања погона и изградњи канализационе мреже. 

  В. Х.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести