КО ИХ ЈЕ ЈЕДНОМ ПРОБАО, ВРАЋА СЕ ПО ЈОШ! Деликатеси на белоблатској манифестацији… ЧУВА СЕ ТАЈНА кобасицe од коњског меса

БЕЛО БЛАТО: Праву атракцију на јубиларној, десетој по реду манифестацији „Белоблатска кобасица“ у Белом Блату представљао је један Милан из зрењанинског насеља Дуваника. Колоритно обучен у војвођанску народну ношњу, од себе је направио покретну тезгу, продајући кобасице од коњског меса.
а
Фото: Ж. Б.

- Кобасице су прави деликатес и високо су цењене, као уосталом и коњско месо. Код нас се оно не користи често у исхрани, али вам гарантујем да је то једно од најквалитетнијих меса и успут је јако здраво. Како их правим, то је моја тајна, али ко их је једном пробао, враћа се по још - рекао нам је Милан.

Да је коњско месо изузетно здраво, слажу се и нутриционисти. Препуно је минерала и витамина, крто је и препоручује се и деци и болесницима, пошто се лако вари. Коњско месо најчешће се кува, јер је тако припремљено најукусније, а од њега се може направити буквално све, од виршли и сафалада, до салама и кобасица.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести