КОМАНДАНТ ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКОГ БАТАЉОНА ОТКРИВА Од немара почиње пожар

ЗРЕЊАНИН: У грејној сезони повећан је број пожара.
1
Фото: Željko Balaban

Разлог томе су неисправни или неочишћени димњаци, непажња приликом ложења пећи на чврста горива, остављање укључених грејалица без надзора, остављање одеће или других запаљивих предмета у близини пећи или грејалица, преоптерећење електроинсталација и неисправни електрични уређаји.

-Све узроке можемо сврстати у људски фактор, односно непажњу или немар – каже за „Дневник“ командант Ватрогасно-спасилачког батаљона у Зрењанину Бранислав Милосављевић. 

Због тога, Сектор за ванредне ситуације МУП-а апелује на све грађане да буду одговорни према себи, својим породицама и комшијама. 

- Апелујемо на грађане и да не одлажу пепео у пластичне контејнере и у близини горивог материјала. Такође, не треба остављати малу децу без надзора у просторији са шпоретом, пећима које имају ложиште на чврсто гориво или електричном грејалицом. Савет је и да се не остављају укључени електрични уређаји без надзора, односно да их искључите када излазите из куће – наводи Бранислав Милосављевић. 

У случају да примете пожар у грађевинским објектима, додаје Милосављевић, грађани треба одмах о томе да обавесте ватрогасно-спасилачку јединицу на број телефона 193 и да слушају савете ватрогасаца – спасилаца. 

Текст и фото: Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести