На Кикиндском лету “Летећи прасићи” спретнији од “Ватрогасаца”

КИКИНДА: Туристичка организација Кикинде приређује серију културно-забавних и спортских догађања у оквиру традиционалне манифестације “Кикиндско лето”, која се захуктала протеклог викенда надметањима провером спретности, брзине и издржљивости на првом "Mamut Invictus challenge" на отвореним базенима, слично некадашњим “Играма без граница”, а одмах настављена трком са препрекама на Старом језеру на полигону са препрекама.
k
Фото: Nadmetanje na bezenima SC "Jezero" u Kikindi/Grad Kikinda

У играма на базенима СЦ “Језеро”  надметале су се по две екипе из Кикинде и Мађарске и једну из Новог Сада, а победник је кикиндска екипа “Летећи прасићи”, другопласирани су “Ватрогасци”, а на трећем месту је завршио састав “Рехабилитација”. Пехаре најбољима уручила је заменица градоначелника Кикинде Дијана Јакшић Киурски.   

Члан победничке екипе “Летећи прасици” Горан Гавранов  истиче да му је част што је његов тим победник првог оваквог такмичења у Кикинди.

-Показали смо да смо најбољи. Желим да се захвалим организаторима јер овакви догађаји су потребни Кикинди који ће окупити и добре такмичаре и пуно публике - рекао је Гавранов.

Директор СЦ “Језеро” Дејан Пудар  истиче да је надметање "Invictus challenge" бренд који се организује у многим градовима у Србији.

Фото: Pobednička ekipa "Leteći prasići"/Grad Kikinda

- Препознали смо ово такмичење као квалитетан спортско - забавни програм. Организована је и такозвана “сува трка” на Старом језеру која подразумева да учесници пређу разне препреке попут оних каквих има на војном полигону, а програм на базенима је настављен ватерполо турниром 3Х3 - рекао је Пудар.

Организатор "Invictus challenge" Недељко Родић додао је да ова спортска манифестација која подсећа на некадашње “Игре без граница”, да му је драго што је после три године од када се приређује, одржана и у његовом родном граду, па су могли да уживају и такмичари и публика.

У оквиру манифестације први пут одржана је такозвана сува трка. На Старом језеру такмичари су се надметали на полигону са препрекама дугом два и по километра.

- Такмичари су требали да се изборе са 18 природних и вештачких препрека. Учествовало је око 50 такмичара из разних крајева Војводине. Ова трка у протекле две године постала је јако популарна у нашој земљи и има све више заинтересованих учесника – истакао је Родић.

Фото: Najbrža dama na Starom jezeru Katarina Duletić Ćurčin/Grad Kikinda

Победник ове трке  у мушкој конкуренцији је Бојан Јевтић из Опова, док је у женској конкуренцији најбржа била Катарина Дулетић Ћурчин из Новог Сада. 

- Трка је била тешка и напорна, али дао сам све од себе. Највише ми је сметала велика врућина. Препоручио бих свима да се опробају у овој врсти такмичења јер је ово начин да виде колико су издрживи и физички спремни - рекао је Јевтић.

Новосађанка Катарина Дулетић Ћурчин каже да је две године сам члан “Invictus” фитнес центра и исто толико се такмичим на тркама.

-  Није било лако, али дала сам све од себе. Старо језеро је јако леп простор, а трка је била изазовна - додала је Катарина.

”Кикиндско лето” се наставља разним могућностима за разоноду. Бископ на отвореном је у Народној библиотеци “Јован Поповић” уторком и петком од 20 сати, док ће се сви концерти одржавати у дворишту Курије од 21 сат.

-Највећи број учесника “Кикиндског лета” су Кикинђани који имају прилику да покажу шта знају и шта најбоље раде - каже в.д. директора ТО Кикинда Јасмина Миланков.

Наредни викенд 7. и 8. августа је посвећен музици. Субота је прилика и да се прошета Кикиндским корзом, а од 21 сат на Старом језеру да уживају уз звуке “Диско Делфина”. У недељу је концерт ДВД-а, док је у уторак и среду, 11. и 12. августа концерт плесне групе “Substance” из Граца. До краја августа биће и журки на Градском тргу и отвореним базенима СЦ “Језеро”, концерти више музичких група, наступ дечије певачке групе “Мелизми”, за финиш “Кикиндског лета” представиће се ансамбли КУД “Сунчана јесен” и КУД “Мокрин” , а последње вечери 29. августа наступају “Vocal Power”, Александар Дујин и гости.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести