Намештај за хоргошку школу стигао од побратима у Мађарској

МАЛЕ ПИЈАЦЕ: Издвојено одељење „Мориц Жигмон” хоргошке Основне школе „Карас Каролина” у Малим Пијацама добило је значајну донацију у школским клупама и столицама од братског насеља Нађмагоч из Мађарске.
1
Фото: Гости из Мађарске и домаћини у обиласку школе.   

Тим поводом делегација Нађмагоча, коју је предводио градоначелник Ендре Себеледи посетила је Мале Пијаце и обишла школу.

Мале Пијаце и Нађмагоч братску сарадњу остварују деценију и по, користећи разне прилике да се оснаже успостављене везе. Председник Савета МЗ Мале Пијаце Еде Сарапка напомиње да је до сада сарадња била махом заједничким учешћем на дешавањима тако што су били гости у Нађмагочу, или су они били домаћини, а деца из школе су била позивана на разне манифестације.

- Радује нас да смо од побратима из Нађмагоча добили клупе и столице за школу, па су наши ђаци након ванредног распуста због грипа наставили школску годину у бољим условима. То су половне клупе и столице али у јако добром стању. Намештај смо добили јер је постао сувишан у школи у братском месту, а бесплатан превоз обезбедила је фирма „Бата-транс” из Трешњевца - каже Еде Сарапка.

Директор хоргошке ОШ „Крас Каролина” Валентин Секереш наглашава да су донираним намештајем замењене дотрајале клупе и столице у неколико учионица. Из Нађмагоча је добијено 108 школских клупа, односно 46 столица. Издвојено одељење школе у Малим Пијацама има 120 ђака, што је четвртина укупног броја ђака матичне ОШ „Карас Каролина”.

М. Мр.

Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести