Невреме у Зрењанину: Од олује највише страдали Орловат и Томашевац

ЗРЕЊАНИН: Јака олуја и невреме који су захватили Србију у недељу поподне, причинили су знатну материјалну штету на објектима и усевима и на територији града Зрењанина.
palo drvo, pixabay
Фото: Pixabay, ilustracija

Представници локалне самоуправе обишли су подручја на којима је олујни ветар причинио највећу штету.

Помоћник градоначелника Зрењанина Драган Ћапин и члан Градског већа Перо Пилиповић уверили су се у последице невремена у насељеном месту Орловат, где су столетни платани услед јаког удара ветра порушили главни вод са високим напоном струје, услед чега половина насељеног места није имала електричну енергију.

Како је саопштено из Градске куће, последице невремена се полако санирају, готово да нема стамбеног објекта који није претрпео штету, а оштећена је и сеоска школа “Урош Предић”, као и објекат месне заједнице.

У том селу процењују да је, од укупно 500 стамбених јединица, штету претрпело чак око 400 објеката, дакле 80 одсто. 

Ћапин и Пилиповић посетили су и суседни Томашевац, који је невреме захватило у нешто мањем обиму.

У прекиду су биле телефонске везе, није било ни електричне енергије, а мобилне екипе електро-дистрибуције у најкраћем року санирале су кварове.

Штета је начињена и на храму Светог оца Николаја са ког је ветар однео црепове, а олујни удари искривили су крст на врху црквеног торња.  

Месне заједнице још увек пријављују насталу штету, и након сагледавања укупног стања како у сеоским, тако и градским срединама, град Зрењанин ће помоћи у складу са својим могућностима.

Како се наводи Републички хидрометеоролошки завод Србије претходно је издао упозорење на могуће непогоде које ће земљу захватити после изузетно топлог времена.

Упркос начињеној материјалној штети, која ће свакако бити санирана, много је значајније да током невремена није било жртава, нити озбиљније повређених. 

В. Х.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести