Одржан међународни шаховски турнир у Тителу

​​​​​​​ТИТЕЛ: Удружење параплегичара и квадриплегичара „Тиса” из Титела организовало је као и ранијих година међународни шаховски турнир, а просторије за ово надметање и дружење уступила им је Српска напредна странка.
с
Фото: Dnevnik.rs

Учествовале су екипе Федерације БиХ, Републике Српске и већи број екипа из Републике Србије, укупно 27. Судио је Мирослав Станковић Савезни шаховски судија из Смедерева

Такмичаре су поздравили Палимир Тот, подсекретар Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, председник Општине Тител Драган Божић и председница СО Весна Кнежевић.

Играло се по систему Швајцарске, а у екипном првенству Србије најуспешнија екипа била је из Зрењанина са 10 освојених поена, друго место је освојила екипа из Смедерава са седам поена и трећи су били домаћини из Титела са шест поена. Појединачно је најуспешнији био Бранислав Антић из Смедерева, другипласирани је био Митар Ђокић из Зрењанина и трећепласирани Петар Рацић из Зрењанина. Након заврштетка овог дела такмичења прешло се на међународни ниво, где су најуспешнији били шахисти из Бањалуке, затим из Републике Србије док се на трећем месту нашла екипа из Федерације БиХ.

У појединачном такмичењу најуспешнији је био Халид Бајрамовић из Зенице. Међу шахистима била је и једна шахискиња, млада Самира Ђидић из Зенице. Признања освојена појединачно и екипно уручила је председница Скупштине Титела Весна Кнежевић.

Удружење параплегичара и квадриплегичара „Тиса” у Тителу ради већ 11 година, председник је Ристо Ђуричић, а свесрдну помоћ у  организацији спортске манифестације пружили су им Општина Тител, Електропривреда Србије, Апотека Ирисфарм из Шајкаша, Гомекс, Ћирић агро из Титела и  други.

Ж. Марковић

EUR/RSD 117.5816
Најновије вести