ОСНОВНА ШКОЛА У БАРАНДИ У МАЈСТОРСКОМ РУХУ И РАДОВИМА Праве се нове учионице и трпезарија

БАРАНДА: У издвојеном одељењу „Олга Петров“ у Баранди, Основне школе „Зоран Петровић“, у току су радови на реконструкцији објекта, а своју подршку радницима дао је и председник општине Опово Милош Марков са својим сарадницима.
1
Фото: Глас Опова

Тим поводом одржали су и састанак, на ком је Весна Бешевић Јовановић, као одговорни извођач за грађевинске радове фирме „Mito Progres and Construstion” потврдила да се пројекат одвија према плану радова, напоменувши да је 120 дана рок за завршетак.  

Радници су у поткровљу објекта и у фискултурној сали, а кровови су такорећи готови и следе унутрашњи радови, како је констатовано на терену, а председник општине Опово Милош Марков изразио је том приликом велико задовољство што ће тај школски објекат, након дуго времена, добити нови и фу-нкционалнији простор.

– Имали смо прилику да обиђемо градилиште и видимо почетак радова, а уједно се ради и реконструкција фискултурне сале. Заиста сам задовољан што је пројекат ушао у непосредну реализацију и очекујемо да ће у уговореном року бити и завршен.

Фото: Глас Опова

Реконструкцију поткровља са изградњом три учионице и трпезарије у приземљу финансира Управа за капитална улагања АП Војводине, а инвеститор је Општинска управа Опово, док реконструкцију фискултурне сале финансира Покрајински секретаријат за образовање, а инвеститор је Основна школа „Зоран Петровић“.

– Школа у Баранди ће сада коначно добити и своју трпезарију, те ђаци неће више ужинати у ходнику, а  уједно ћемо имати и три нове учионице у поткровљу. На тај начин ћемо знатно унапредити капацитете ове школе, али и услове у којима наши ђаци раде – истакао је Марков.

Фото: Глас Опова

Прва школска зграда у Баранди је подигнута 1863. године, да би изградња садашњег објекта почела 1985. године, а завршена је 1987. године средствима државне заједнице, месним самодоприносом и добровољним прилозима становника Баранде. 

И. Ба.
Фото: Глас Опова 
 

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести