Павле Марков: Успешна година за Кикинду

Градоначелник Кикинде Павле Марков каже да се у свакој кући пред крај године своде рачуни, па тако и у градској.
Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Градоначелник Кикинде Павле Марков Фото: Дневник.рс

“2017. година је била још једна успешна у низу, као и претходних неколико, а чак смо и превазишли одређене планове које смо имали на почетку године”,  каже Марков.По његовим речима, ова година је по инфраструктурном, економском, културном, друштвеном развоју била посебна.

“Морам истаћи да смо завршили чувени магистрални пут Башаид–Кикинда, почели да мењамо Кикинду, од самог улаза у град па надаље, кружни ток и све оно што ће у будућности чинити другачију и мало бољу Кикинду”, напоменуо је Марков, и додао да су за њега најзначајније импресије оних који три-четири године нису били у самом граду и који кажу да су видели позитивне промене, и то је нешто што их даље мотивише.

У економском смислу, догађај важан за Кикинду је и отварање велике фабрике „Зопаз“, која је утрла пут за отварање нових фабрика.“Морам да напоменем и радове на путној инфраструктури, водоводној и канализационој мрежи, пре свега водоводној, која је део великог пројекта будуће фабрике воде, и ове године смо с KfW банком и Владом Републике Србије потписали уговор и радимо на изградњи фабрике“, каже Марков.

Фото: Кикинда, Градска кућа Фото: Дневник.рс/Ј. Ивановић

Он додаје да су ове године отворили и интернационални Музеј „Терра“, који превазилази оквире саме Кикинде.Кикинда је ове године и добитник великих награда: награду јој је доделио Европски парламент, такође је добила награда за најбољу манифестацију „Дани лудаје“, али и награду да је прва по брзини издавања грађевинских дозвола.

Градска самоуправа је постигла и важне односе са Савезом војвођанских Мађара, рад на заједничким пројектима истиче Кикинду као део мултикултуралне целине која успешно функционише.Креће се и у реализацију великих инфраструктурних пројеката, сређивања мноштва улица у Кикинди, као и градске болнице.

По Марковљевим речима, Кикинда иде у добром смеру, полако, али сигурно, приче од пре неколико година сада се показују као истините.„Ако сви Кикинђани уложе довољно труда, од овога града можемо направити лепо место живот, што и желим свим суграђанима у Новој години“, каже Марков.

М. Стакић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести