За дочек играчке и пакетићи уместо звезда са естраде

ВРШАЦ: Већина житеља вршачког краја и околних општина била је изненађена одлуком градоначелнице Вршца Драгане Митровић да се овај пут не организује дочек Нове године на главном градском тргу, уз ватромет и гостовање естрадних звезда.
с
Фото: Dnevnik.rs

Градска управа је проценила да се за такав дочек непотребно издвајају велике паре, које су преусмерене на  организовање претпразничних приредби за сву децу.

Весели и распевани дечији каравани са богатим забавним програмима и пакетићима са играчкама и слаткишима у данима пред празнике обилазили су сва села и месне заједнице и ниједно дете није ускраћено за празнично расположење и богато напуњен пакет.

Због одлуке градских власти, задовољни су угоститељи. Данима пре  дочека у бројним угоститељском објектима, хотелима, ресторанима, кафићима и винским подрумима сва места за обе новогодишње прославе  су распродата. Негде ће свирати тамбураши, негде хармоника и у томе ће се уз богату трпезу домаћих специјалитета и чувена вршачка вина провести новогодишње славље. Туристичка организација потрудила се да презентује ту понуду домаћих угоститеља, па се очекују, као и ранијих година гости из Румуније и Бугарске. Туристички посленик Данијел Ваљан истиче да је група од 170 румунских  гостију закупила ресторан „Стари млин“, за њих је обезбеђена румунска музика, али и за бројне госте из околних румунских села. Гости истичу да им се свиђа  весела и опуштена атмосфера, а цена је три пута нижа него у Темишвару.

У хотелу „Србија“ биће 150 гостију из Бугарске, који долазе другу годину за редом. Слично је и са дугим местима где ће бити организован дочек, али посебан леп доживлај ће имати они који буду у малим приватним винским подрумима на чувеном „путу вина” према Гудурици или у Шушари, са богатом лепезом домаћих квалитетних вина и гурманским лалинским специјалитетима, обавезном гитаром или хармоником. Такав угођај нуди се и у селима алибунарске општине, посебно у излетишту Девојачки бунар са помпезним хотелом „Плава дама“ и чувеним винима са песка. Леп дочек припремају и угоститељи ресторана „Платан“ у Пландишту...

Р. Јовановић

EUR/RSD 118.5311
Најновије вести