Почиње изградња пута од Опова до Дебељаче

ОПОВО: Потписан је уговор за прве две фазе радова на изградњи локалног пута Опово - Дебељача. Локална самоуправа потписала је уговор са фирмом „Страбег”, а наредне недеље очекује се потписивање и за трећу и четврту фазу. Очекује се да извођач ове године уради 4,6 километара пута.
11
Фото: Dnevnik.rs

Део новаца за овај пројекат Општина Опово добила је преко конкурса Управе за капитална улагања Војводине. Председник општине Опово Зоран Тасић очекује да конкретни радови почну наредног месеца.

- Након седнице Скупштине општине Опово и ребаланса буyета очекујем расписивање и усвајање првог плана јавне набавке, затим расписивање јавне набавке за избор надзорног одбора, па би комплетна документација могла бити готова до почетка јуна, када ћемо већ моћи да кренемо у реализацију грађевинских радова – истакао је Тасић.- У питању је 4,6 километра пута, а спремни смо за апликацију и наставак финансирања овог пројекта. Очекујем да ћемо током наредне године обезбедити и затворити комплетну финанијску конструкцију како би средином 2019. отворили 12,3 километра пута колико је предвиђено пројектно-техничком документацијом.

Први човек локалне самоуправе подсећа да је реч о значајној саобраћајници и то не само на локалном већ и регионалном плану. Такође, како каже, уз њега се налази већи број њива у власништву оповачких пољопривредника којима је пут преко потребан.

- Ова саобраћајница има и друштвени значај , јер одређени број средњошколаца похађа гимназију у Ковачици, а исто тако имаће и значајну улогу у транзиту ка Београду, што нашу општину ставља у повољнији положај када су у питању инвеститори и привредна улагања – указао је Тасић.

Љ. М.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести