Прерасподела у тителском буџету: Главна улица на чекању

ТИТЕЛ: Планирани пројекат реконструкције Главне улице у Тителу, неће се реализовати ове сезоне, а средства за ту намену су у општинском буџету прераспоређена на друге позиције.
Opština Titel  Foto: Dnevnik.rs/ B. Lučić
Фото: Општина Тител  Дневник.рс/ Б. Лучић 

Тако је практично урађен први ребаланс овогодишњег буџета на седници Скупштине општине. Према речима председника општине Драгана Божића, изостала је подршка виших нивоа власти за овај пројекат. Средства су опредељена и за израду студије како би Тител добио статус лучког града у новом просторном плану Републике Србије.

Донета је и одлука којом се усваја предлог концесионог акта пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије за финансирање, изградњу, одржавање и управљање регионалном депонијом са седиштем у Инђији. Општина Тител у претходних неколико година сусрела се са проблемом одржавања депонија на којима је долазило до честих паљења.

Излаз се види у иницијативи Инђије да окупи неколико заинтересованих општина у изградњи регионалне депоније кроз концесионарство.

Трансферна станица за општину Тител би била у Зрењанину при чему би јавна комунална предузећа и даље обављала делатност прикупљања смећа, такође нагомилано смеће на постојећим депонијама би било траспортовано на регионалну депонију, а депоније у општини Тител би биле рекултивисане. Према проценама, овај посао би требало да заживи најкасније за годину дана, а концесија би била потписана на 25 година.

Тителски одборници подржали су предлог да се породицама с децом у овој општини пружи новчана помоћ. Осим тога, свако треће и наредно дете имаће бесплатан боравак у предшколској установи на територији општине, од јуна се припрема одлука да сва деца добију бесплатну ужину. Дугорочни циљ је свакако да се задрже млади људи кроз обезбеђивање добре здравствене заштите, образовног система и инфраструктуре.

Још једна од мера које је покренула општина како би помогла младим брачним паровима је куповина кућа. Конкурс за куповину кућа биће расписан до краја месеца, а у првом кругу су опредељена средства за куповину четири куће.

Ж. М.

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести