Прикупљања кабастог отпада по селима врбаске општине

ВРБАС: У акцији прикупљања кабастих ствари из врбаских домаћинства, прошле седмице прикупљено је више од 180 кубика ове врсте отпада.
Vrbaski komunalci nose skoro sve  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Од данас следи иста таква акција по селима врбаске општине, уз редовно одношење смећа. Утврђен је распоред одношења по селима. Данас ће се кабасти отпад односити из Савиног Села, сутра из Равног Села, у среду је на реду Змајево, у четвртак Бачко Добро Поље, а у петак, 26. октобра комуналци ће бити у Куцури.

- За сеоска домаћинства важе иста правила у одношењу кабастих ствари као и за становнике Врбаса. Најкасније до седам сати, у дану када се по распореду односи и комунални отпад, потребно је да се изнесу и кабасте ствари испред кућа. У ову врсту отпада убрајамо стари намештај, аутомобилске гуме, тврду пластику, стакло и томе слично. Грађевински и отпад животињског порекла нећемо односити, па бисмо апеловали на грађане да то ни не износе -  рекао је пословођа у ПЈ „Чистоћа Младен Павловић.

Павловић додаје да ова акција подразумева и одношење биљног отпада који треба да буде упакован у вреће. Могу се спаковати и гране или цвеће у кутије или неку другу амбалажу погодину за утовар у возило комуналног предузећа.

        В. Х.

 

EUR/RSD 117.1708
Најновије вести