Радови на реконструкцији зграде школе у Засавици до краја јануара

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: У току су радови на реконструкцији зграде Основне школе „Добросав Радосављевић Народ“ у Засавици I.
z
Фото: Youtube Printscreen

По речима Петра Самарџића, заменика градоначелнице Сремске Митровице, радови се одвијају планираним током. Ради се о реконструкцији старе зграде школе, која се налази поред објекта у којем деца тренутно похађају наставу, а који је изграђен деценијама после, али од небезбедних и неквалитетних материјала. Реконструкција школе је започета 2018. године санацијом крова, а сада се ради на реконструкцији комплетне зграде школе.

Рок за завршетак радова је крај јануара 2022. године.

Самарџић је за сајт Града истакао да је улагање у боље и квалитетније  услове за  образовање један од приоритета локалне самоуправе, а на територији града Сремска Митровице улагања су равномернa, како у селима, тако и у граду. Tо и јесте један од циљева политике коју води градско руководство - да село и град буду једна породица.

Начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину, Мирослав Јокић, рекао је да се реконструкција школе ради средствима Министарства правде Републике Србије, из трошкова опортунитета,  у вредности близу десет милиона динара. Ови радови обухватају комплетну санацију објекта: замену столарије, изолације,  унутрашњих  инсталацијa- струје, воде и грејања, као и радови на подовима, тоалету, зборници и учионицама.

Школу тренутно похађа тридесетак ученика у два комбинована одељења, као и предшколска група, а по  речима директора школе, Слађана Папића, ученици и наставно особље добиће далеко боље услове за рад по завршетку радова.

Радови на реконструкцији школе у Засавици су почели 26. октобра и трајаће  90 дана, после чега ће  ученици и наставно особље радити у савременим условима.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести