Решење за станаре Фрагмента у Кули

КУЛА: Председник општине Кула Дамјан Миљанић примио је представнике Скупштине станара такозваног Фрагмента, и том приликом изнова су сагледани проблеми станара у зградама у Улици 29. новембра.
с
Фото: Општина Кула

Председник општине је презентовао пројекат санације Фрагмента.

- Пројекат предвиђа да се на горњем платоу, где постоје велики проблеми, где је једна зграда чак почела и да тоне пре шест, седам година, изврши санација тротоара, свих шахти и изгради нови паркинг. На доњем платоу планирана је санација стаза око зграде, санација свих шахти, изградња додатно једног дела атмосферске канализације и да се преко општинског плаца направи излаз на пут на Улицу Стевана Сремца -  рекао је председник Миљанић.

Укупна вредност радова предвиђених пројектом је око 25 милиона динара. Део новца је већ опредељен у буџету за ову годину и биће утрошен у овој години, а други део остаје за наредну годину, потврдио је Миљанић.

На састанку је разговарано и о решавању проблема грејања у зградама, не само на Фрагменту, већ и у свим стамбеним зградама.

- Евидентно је да је грејање проблем, због дотрајале опреме. Котлови су стари, са веома ниским степеном искоришћења, односно са застарелом технологијом. Топловоди и цео систем грејања је веома стар те изазива честе хаварије, а губици и трошкови су велики. Свесни свега овога, из Општине ћемо предложити концепт решавања проблема грејања за све стамбене зграде у Кули по моделу који се показао као модел који функционише - рекао је председник Миљанић.

Саговорници су се дотакли проблема које имају и друге зграде, а тичу се слабе наплате код самих станара, као што су проблеми са крововима и водоводним инсталацијама односно бустер пумпама које обезбеђују довољан притисак у зградама.

Укупна вредност радова предвиђених пројектом је око 25 милиона динара. Део новца је већ опредељен у буџету за ову годину и биће утрошен у овој години, а други део остаје за наредну годину

- Општина је свесна да веома често станари немају довољно својих финансијских средстава да то финансирају и поправе, нити се могу организовати да то реше, па ћемо покушати да нађемо системско решење, јер су у великом броју зграда проблеми велики и станари их не могу сами решавати - каже председник Миљанић.

Представници Скупштине станара упознати су и са поступком који је у току, а тиче се кошаркашког терена. Наиме, кошаркашки терен и део парцеле кошаркашког терена није власништво Општине Кула, али је локална самоуправа ушла у поступак откупа парцеле, након чега ће санирати и тај објекат, најавио је председник општине Кула Дамјан Миљанић.     

В. Х.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести